Евродепутатът Радан Кънев разкри в социалните мрежи 5 нагли лъжи,

...
Евродепутатът Радан Кънев разкри в социалните мрежи 5 нагли лъжи,
Коментари Харесай

Радан разкри 5 нагли лъжи, които стават истина по Гьобелс

Евродепутатът Радан Кънев разкри в обществените мрежи 5 нагли неистини, които се трансформират в ``истина`` по Гьобелс. Той изясни главните " опорки " и неистини в обществения спор за съветския газ, манипулиращи публичното мнение.

Ето какво написа някогашният тъмносин водач:  

Пет нагли неистини, които преобладават обществения спор и се трансформират в “истини ” по Гьобелс:

- България е прекратила контракта с #Газпром

Истината: България изпълняваше контракта си с Газпром и беше срещу енергийно ембарго против Русия (позиция, с която не съм съгласен). Газпром едностранно приключи доставките за България и Полша, по-късно - понижи или спря за други. Балтийските страни стопираха вноса. И са още живи.

- Руският газ е на ниска цена

Истината: Руският газ, даже по дълготраен контракт, нарастна десеторно през 2021 година Цените му са компактно вързани за интернационалните борсови, т.е. той е безценен, само че пък нерешителен.

- Европа заплаща газ в рубли

Истината: Няма никакви данни европейски страни да заплащат в рубли. Позицията на Европейска комисия е пределно ясна и неведнъж повтаряна. Естествено, има подозрения, че някои огромни газови компании вършат шмекерии, към този момент не са доказани. Германия, Италия, Гърция също имат проблеми с доставките.

- България е мощно подвластна от газови доставки

Истината: България, и популярност Богу, е с доста едва подвластна от газ стопанска система. Ток от газ не вършим, минимална битова газификация. Индустрията пораства с рекорден ритъм, тъй като на целия ЕС-пазар газът е безценен.

Остава " Топлофикация ", където са нужни мощни обществени ограничения, също и помощ за бизнеса.

- Няма различен газ с изключение на съветския (тази взе да поувяхва)

Истината: Вече всички признават, че газ има, само че е безценен. Скъп е на всички места. Това, че сме в парламентарна рецесия и институционален срив, е проблем на българската политика, породен от свалянето на кабинета. Газпром няма да ни го реши.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР