Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на библиотеките в ЕП Емил

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на библиотеките в ЕП Емил
Коментари Харесай

Евродепутат дари исторически енциклопедии на варненската библиотека

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и дипломат на библиотеките в Екологичен потенциал Емил Радев подари исторически енциклопедии на Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков ” във Варна.

Новоиздаденото задълбочено проучване „ България в Балканските войни 1912-1913 година ” беше публично показано предходната седмица в Силистра, само че към този момент е налично за варненските читатели.

Навръх 1 март и в навечерието на националния ни празник Емил Радев за следващ път направи жест към библиотеката в морската столица, като спомага за обогатяването на фонда й.

„ Енциклопедията е дело на доцент Милен Куманов, Десислава Костадинова и доктор Тодор Тодоров. Този авторски колектив изготви и енциклопедията „ България в Първата международна война 1914-1918 година ”, за чието показване във Варна спомагах и то стана факт точно в Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков ”.

През май следва да излезе от щемпел и енциклопедия за Втората международна война, с която създателите ще затворят историческия цикъл ”, разяснява Емил Радев. Той означи, че изданието за Балканските войни е събрало на повече от 1000 страници над 2000 фотоси и обилие от обстоятелства за хората и събитията през този интервал от историята на България.

„ Книгата е отдадена на нашите сънародници оттатък Рила и Родопите, които и след Балканските войни не получиха своята жадувана независимост, макар всички героични победи, реализирани от българската войска.

Сигурен съм, че за доста от читателите на библиотеката ще бъде забавно да се срещнат в дълбочина с историята, писана по бойните полета и на политическата сцена. Нека тя ни служи като урок и отсега нататък, с цел да не щадим сили да отстояваме националните ползи на България ”, посочи Радев и връчи енциклопедиите на шефа на варненската библиотека Радка Калчева.

Евродепутатът прегледа с интерес новата галерия на Република България „ Пенчо Славейков ” и поздрави екипа във връзка 1 март. С пожелания за здраве и наслада Емил Радев подари обичайната мартеница за фоайето на библиотеката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР