Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел получи подкрепа по ключов доклад

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел получи подкрепа по ключов доклад
Коментари Харесай

Майдел получи подкрепа по ключов доклад за конкуренцията в Европа

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел получи поддръжка по основен отчет за конкуренцията в Европа.

Законодателен отчет на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе утвърден при гласоподаване в комисия на Европейския парламент в Брюксел на 21 ноември 2017г. Докладът е от значимо значение за органите за защита на конкуренцията в страните от Европейски Съюз, тъй като хармонизира някои от техните принадлежности и пълномощия.

„ За мен идеята мощна конкуренция в целия Европейски Съюз значи по-защитени консуматор и повече благоприятни условия и сигурност за бизнесмените, които търсят клиенти зад граница. Ролята на органите за защита на конкуренцията надлежно е от решаващо значение, когато би трябвало да се ползват Европейското право в тази област. “, съобщи Ева Майдел след гласуването в Комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите на Европейския парламент.

„ Щастлива съм, че моите сътрудници от ЕНП, а и от другите огромни политически фамилии, поддържаха отчета. Мога да кажа, че се обединихме към концепциите да създадем органите за защита на конкуренцията по-независими, да подобрим техните запаси, и да им дадем нужните пълномощия, с цел да разкриват сполучливо картели от трансграничен темперамент. “, разяснява още евродепутатът.

През декември, отчетът ще бъде гласуван от водещата комисия по досието Комисията по Икономически и парични въпроси, на която Ева Майдел също е член.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР