Евродепутатът от БСП Петър Курумбашев и колегата му от ГЕРБ

...
Евродепутатът от БСП Петър Курумбашев и колегата му от ГЕРБ
Коментари Харесай

Страстите около Мария Габриел

Евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Курумбашев и сътрудника му от ГЕРБ Андрей Ковачев влязоха в спор по отношение на представянето на Мария Габриел през вчерашния ден на нейното чуване в Брюксел.

Те, непосредствено от белгийската столица, разясниха в ефира на bTV и атентата на Централна гара в Брюксел от нощес. "Няма никаква разлика през днешния ден в живота тук. Очевидно задачата на организатрите е това с атентатите да стане всекидневие, само че нашият отгоговор е, че няма да променим метода си на живот ", сподели Курумбашев. "

Спокойно е в Брюксел. Службите са си свършили работата. Елиминирани са заплахите за живота на европейските жители ", сподели Андрей Ковачев. Относно чуването изслушването на Мария Габриел, препоръчана за идващия български еврокомисар, Петър Курумбашев съобщи: "Изслушването през вчерашния ден мина първокласно по европейски. Бяха взети много ограничения по процедурата да мине комфортно. Групата на социалистите от 22 въпроса имаше право на четири въпроса, а нашата комисия – на един. Всички мои сътрудници трябваше да си зададат въпросите към координатора и той да ги комбинира в един въпрос и да ги зададе към Габриел. Аз да вземем за пример зададох два въпроса към координатора и той реши, че единият е политически и остави единствено цифровия подобен. Имаше роля това, че е била 8 година народен представител в европарламента. Щях да съм задоволен, в случай че имах право да си задам въпроса ".

Андрей Ковачев пък разяснява изявлението му по следния метод:

"Много безапелационно бе представянето на Мария Габриел и тя ще стартира с доста мощен старт. Колегите от всички политически групи в залата са на това менение и чакам оценката на координаторите да е доста позитивна. На нея й се дава добър старт. Атмосферата бе усмихната в залата и това за България е добър сигнал. Това не е първокласно чуване, както споделя Курумбашев, просто това са разпоредбите в Европарламента. Виждам, че опозицията пробва да приказва политически и да свързва напълно други тематики с госпожа Габриел ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР