Евродепутатът Мишел Ривази, която настоя размяната на SMS-и между председателя

...
Евродепутатът Мишел Ривази, която настоя размяната на SMS-и между председателя
Коментари Харесай

Почина евродепутатът, настояла за разследването срещу Фон дер Лайен и Pfizer

Евродепутатът Мишел Ривази, която настоя размяната на SMS-и сред ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лаейн и основния изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла по отношение на контракта за 1,8 милиарда дози ваксини против Ковид-19 да стане обществена, е умряла, до момента в който е пътувала към Европейския парламент в Брюксел, заяви Euractiv. Като причина за гибелта се показва сърдечен удар. Впоследствие Урсула фон дер Лайен отхвърли да даде SMS-ите, които си е разменила с Алберт Бурла, с обяснението, че ги е изтрила.

„ Винаги подготвена да пази правилата, които са й скъпи, Мишел Ривази посвети живота си на отбраната на биоразнообразието и нашето здраве, и на битката за прозрачността на нашите институции в полза на европейските жители “, се споделя в прессъобщение на сътрудниците й.

Ривази беше член на Европейския парламент от групата на Зелените от 2009 година до гибелта си, като по-специално се включи в борбата против потреблението на пестициди, в това число хербицида глифозат. Преди дни Европейска комисия позволи противоречивия хербицид в Европа за още 10 година, макар че в Съединени американски щати производителят му – „ Байер “/ “Монсанто “ – бе наказан да заплати 1,5 млрд.долара на фермери, защото са разболели от рак след използването му.

„ Ние сме надълбоко натъжени от гибелта на нашата колежка Мишел Ривази. […] Нейната забележителна кариера, нейните буйни политически борби и нейната съпричастност са оставили своя отпечатък върху всички, които са имали шанса да я срещнат “, обявиха Тери Райнтке и Филип Ламбертс от името на групата на Зелените.

Преди да бъде определена за евродепутат, Ривази беше народен представител от югоизточния френски район Дром от 1997 до 2002 година Тя също по този начин основа Комисията за самостоятелни проучвания и информация за радиоактивността след нуклеарната злополука в Чернобил през април 1986 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР