Евродепутатът Елена Йончева направи коментар относно военния конфликт в Украйна.Военните

...
Евродепутатът Елена Йончева направи коментар относно военния конфликт в Украйна.Военните
Коментари Харесай

Елена Йончева: Трябва ЕС заедно с двете страни да седнат на масата на преговорите

Евродепутатът Елена Йончева направи коментар по отношение на военния спор в Украйна.

" Военните дейности в Украйна би трябвало да спрат неотложно. Ние всички сме виновни да не позволяваме те да се разгорят. Като публицист, претърпял доста военни спорове по целия свят, и като европейски народен представител и политик, не мога да приема, че въоръжаването на която и да е страна, в която и да е война, ще докара до прекратяването й. Това няма по какъв начин да случи! 

Напротив – това ще усили почтените жертви. Надпреварата може да придобие невиждани мащаби и да се популяризира на целия европейски континент, в това число в България.

В този миг българските институции следва да имат национално отговорно държание. Позицията на министъра на защитата Стефан Янев България да не бъде директно въвлечена във военната интервенция в Украйна, е в полза на Европа, в полза на нашата страна.

За да се приключи спорът би трябвало да се даде опция и на най-малките шансове за договаряния. Необходимо е да се преустановят военните дейности. Трябва Европейски Съюз дружно с двете страни да седнат на масата на договарянията.

Намаляването на напрежението може да се реализира посредством съблюдаване на Устава на Организация на обединените нации и действителното използване на Минските съглашения, които подсигуряваха и суверенитета на Украйна ", счита тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР