Евразийски клуб, в чийто управителен съвет фигурират журналистката Светослава Рудолф

...
Евразийски клуб, в чийто управителен съвет фигурират журналистката Светослава Рудолф
Коментари Харесай

Евразийски клуб използва 3 март за проруска пропаганда?

Евразийски клуб, в чийто директорски съвет попадат журналистката Светослава Рудолф и семейство Евгения и Николай Баневи, е измежду уредниците на конференция, отдадена на годишнината от Освобождението.

Знаково или не, събитието ще се организира на следващия ден в Парк-хотел „ Москва”, а програмата му включва следните панели:

10 ч - конференция на тематика „ Исторически и културни връзки сред България и Крим” и „ Руско-турската война от 1877-78 г – освобождението на България и Крим.”

13 ч - презентация: „ Икономическият, туристически и културен капацитет на Крим”. Както и „ Представяне на Ялтенския интернационален стопански конгрес - 2018 г.”

В разширената стратегия има планувани специфични интензивности за задграничните посетители, измежду които и посещаване на паметника на Альоша в Пловдив. Планираният лист на посетители е 15 души, множеството от които идват от анексирания през 2014-а от Русия Крим. Към информацията за събитието в уеб страницата на Евразийски клуб България са прикачени и няколко документа, измежду които писмо от Руския народен комитет по Черноморско икономическо съдействие (формален уредник на събитието). Любопитното е, че в документите от съветска страна на никое място няма странната дефиниция "140 години от Освобождението на България и Крим ", която подопечните на Банев в Евразийския клуб употребяват, написа topnovini.

Кратката историческа информация демонстрира, че през 1774 година Руската и Османската империя подписват Кючук-Кайнарджийския кротичък контракт, с който Кримското ханство получава самостоятелност и на процедура попада под съветско въздействие. През 1783 година целият Крим е анексиран от Руската империя, само че това се случва най-малко век по-рано от подписването на Санстефанския кротичък контракт.

В листата на поканените на събитието личат имената на кметове на левицата, депутатите от Българска социалистическа партия Елена Йончева, Иво Христов, Славчо Велков и Тома Томов, журналиста Петър Волгин и други. По създание програмата е структурирана по този начин, че отбелязването на годишнината от Освобождението е дребна част от наличието на панелите. Интерес буди за какво евразийската и проруска агитация би трябвало да се обвързва толкоз с националния празник на България.

Припомняме, това не е първата сходна акция, планувана в дните към 3 март. В столицата към този момент има специфичен признателен билборд, а преди дни Българска социалистическа партия обсъждаше абсурден план на декларация, в която се желае българското държавно управление да лобира за отпадане на европейските наказания против Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР