Евгения Банева остава в ареста. Това реши Специализирания наказателен съд,

...
Евгения Банева остава в ареста. Това реши Специализирания наказателен съд,
Коментари Харесай

Евгения Банева остава в ареста

Евгения Банева остава в ареста. Това реши Специализирания углавен съд, съобщи Нова телевизия.
Преди да стартира съвещанието Евгения Банева се оплака от потресаващи условия в килията й. „ Условията в така наречен „ първокласен арест” на „ Г.М. Димитров” са потресаващи и може да се получи забавно, в случай че ми разрешат да си повеждам акцията за евроизборите от килията, с цел да може да види обществеността в какви условия лежат арестантите в Р България, горделив член на Европейския съюз ", сподели Банева.
Тя разяснява информацията, че е водела контакти с близки от килията. „ Това е следващото нещо, което аз отнасям към авансово оповестена за отговорна. Защото на 28 декември при акция по намиране на телефона на моя брачен партньор, сходна акция наречена на арестантски диалект „ цялостен тараш “ беше осъществена и в моята килия. Нищо не беше намерено. Пълният тараш беше последван от още два други цялостни тараша няколко дни по-късно. По предписание на прокуратурата бях преместена в нова килия, където също бях подложена на към четири нови цялостни тараша, някои, от които в жанр „ Рамбо “, съобщи Банева.
Тя изясни, че при при обиска в килията ѝ нахълтали 6-7 души с железни детектори за разкриване на непозволени предмети. По време на акцията се изважда всичко от помещението – облекла, храни, „ обзавеждане “. „ Ако е имало нещо, което е трябвало да бъде открито, да е било открито. Иначе всички останали внушения намирам за безспорна неистина “, безапелационна бе брачната половинка на Николай Банев.
Прокурорът Мария Дойчева съобщи, че според Наказателно-процесуалния кодекс обвинените лица нямат обвързване да приказват истината и Банева се възползва от това. „ Съдебно-компютърната експертиза е категоричен факт, нейните известията с мъжа й също, диалозите с децата също, диалозите с представителите на съветската страна също “, съобщи Дойчева. Тя добави още, че настояването на Банева за смяна на мярката й е поискана по общия ред, а не по здравословни аргументи. Прокурорът изясни още, че в случай че Банева изиска да води акцията си от килията ще й бъде обезпечен достъп и прокуратурата няма да й пречи.
Заседанието на Специализирания съд беше отсрочено с 1 час, поради искане на Банева и юристите ѝ да се срещнат с документите по делото. Съдийският състав би трябвало да реши дали да промени мярката й от задържане под стража в по-лека.
Припомняме, че от 6 декември 2018 година Евгения Банева и брачният партньор ѝ Николай Банев са в ареста по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни и длъжностни закононарушения и пране на пари. Банев към този момент изиска да излезе на независимост, само че и първоинстанционният углавен съд, и апелативният профилиран съд му отхвърлиха.
Междувременно стана ясно, че предприемчив комитет е решил да издигне кандидатурата на Евгения Банева на евровота през май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР