Евгения Банева иска електронна гривнаАко някой може да изпере 600

...
Евгения Банева иска електронна гривнаАко някой може да изпере 600
Коментари Харесай

Банев: Ако някой може да изпере 600 млн. евро, той трябва да стане президент на САЩ

Евгения Банева желае електронна гривна

Ако някой може да изпере 600 млн. евро, би трябвало незабавно да стане или президент на Съединени американски щати, или ръководител на Организация на обединените нации ". Това сподели предприемачът Николай Банев пред арбитър Антон Урумов в спецсъда. Той, както и брачната половинка му Евгения Банева, приказваха дълготрайно в своя отбрана.

Банев изясни, че в нито един документ от тези, които видял, приложени по делото, нямало негов или на Евгения Банева подписи.

" Какви са тези страшни обвинявания за пране на 600 млн. евро и че сме скрили тези пари в швейцарска банка? Ако бях в детската градина, щеше да ми е смешно, само че на мен ми е тъпо ", сподели още той.

По думите му да се приказва в българските условия за 600 млн. евро било неуместно. По мотив казаното от прокурор Мария Дойчева, че са приватизирали 130 предприятия, Банев изясни, че са приватизирани 10, а има присъединяване в още към 30.

Проблемите почнали и когато локалните управляващи вдигнали доста локалните налози и такси. Трябвало за неработещите предприятия да се заплащат големи налози. Предприятията били на загуба, тъй като по времето на социализма продукцията била изнасяна в някогашните социалистически страни. След 1989 година обаче нито за една продукция от " Елма " нямало пазар.

" Аз съм в бизнеса от 30 години, през цялото време. Ако не мога да купя на съпругите ми бижута за 256 хиляди лв., ще е смешно. Тези му думи бяха във връзка на казаното от прокурор Мария Дойчева, че при претърсването им на дома в кв. " Бояна " са открити бижута и часовници в сейфове.

" В този сейф бяха и бижутата на починалата ми втора брачна половинка Дочка Банева, която умря от рак ", сподели още Банев. Той изясни още, че във връзка с " Полимери " имало откровени неистини в обвиняването.

" Полимери " беше едно от най-успешните сдружения. Акциите му се съхраняват в централния депозитар. Какъв Банев, какви 5 лв.?! Защо по делото не е разпитан нито един от акционерите? ", попита той. " Всички свидетелски показания са откровена неистина ", сподели още предприемачът.

" Освен тъжно да се усмихвам, не знам какво друго да направя ", приключи той.

След него думата взе брачната половинка му Евгения Банева, която бе също толкоз обстоятелствена. Тя изиска съдът, в случай че би трябвало да й постави електронна гривна или да я карат да се подписва всеки ден, само че да я пусне на независимост, с цел да може да се грижи за трите им малолетни деца.

" Вече 46 дни не знам какво се случва с моите деца ", сподели тя. После изясни, че един от най-големите ужасите, които е изпитала в живота си, е бил на летището в Ница и единствено Господ им оказал помощ да не са децата в този миг при обществените служби във Франция. Техен прочут, който ги закарал на летището, поел в първите три дни грижата по дъщерята и близнаците на Баневи.

" Още не мога да побера в главата си това обвиняване за пране на 600 млн. евро ", съобщи тя. Според Евгения няма по какъв начин тя да е член на незаконната група, която е работила от 2005 година, тъй като родила първата си щерка на 4 октомври същата година.

" Само 1 година през 2009 бях изпълнителен шеф в " Полимери ", добави тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР