Евгений Пригожин каза, че руското министерство на отбраната е обещало

...
Евгений Пригожин каза, че руското министерство на отбраната е обещало
Коментари Харесай

Вагнер остава в Бахмут, обещаха на Пригожин оръжия и боеприпаси

Евгений Пригожин сподели, че съветското министерство на защитата е дало обещание да даде муниции на наемниците от ЧВК Вагнер. Това съобщиха от пресслужбата на Пригожин.

Според Пригожин през нощта на 7 май ЧВК " Вагнер " е получила първата бойна заповед в цялата война. На наемниците е дадено нужното количество муниции и оръжие.

" Обещават ни муниции и оръжия, колкото са нужни за продължение на по-нататъшните дейности. Заклеват ни се, че всичко ще бъде сложено на фланга, което е належащо, с цел да не ни " отреже " врагът. Казват ни, че ние можем да работим в Бахмут както намерим за добре ", сподели Пригожин.

Според ръководителя на ЧВК " Вагнер " съветското министерство на защитата е предоставило и военачалник Сергей Суровикин като медиатор сред организацията и наемниците, който Путин назначи през октомври 2022 година за пълководец на окупационните сили във войната в Украйна.

" И това е единственият човек със звездата на армейски военачалник, който знае по какъв начин да се бие. Няма нито един рационален човек с тази звезда ", добави Пригожин.

Припомняме, на 5 май Евгений Пригожин се оплака от сериозния дефицит на муниции в ЧВК " Вагнер "  . Той сподели труповете на доста бойци, починали денем, 4 май, и наруга управлението на въоръжените сили на Руската федерация: министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов. Скоро Евгений Пригожин разгласи изтеглянето на ЧВК Вагнер от Бахмут на 10 май заради дефицит на оръжие. Той съобщи, че наемниците възнамеряват да трансферират позиции на постоянни елементи на въоръжените сили на Руската федерация.

В същия ден Рамзан Кадиров предложи да се размени ЧВК Вагнер в Бахмут с отряда на Ахмат. Според него чеченските бойци са подготвени да окупират града до няколко часа.

На 6 май ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че неговите части ще трансферират позиции в Бахмут на отряда на Ахмат от Чечения. Той помоли Кадиров да изпрати бойците си допустимо най-скоро, преди ЧВК " Вагнер " дефинитивно да изчерпи своя военен капацитет.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР