Евгений КъневСнощи четох изказване на известен юрист и несъстоял се

...
Евгений КъневСнощи четох изказване на известен юрист и несъстоял се
Коментари Харесай

Парламентарната демокрация у нас е заложник на казуса на един човек, който е най-слабото място на Кремъл

Евгений Кънев

Снощи четох изявление на прочут правист и несъстоял се политик, че се движим бързо към края на парламентарната народна власт у нас.

Всъщност, евентуално се движим, само че не е бързо.

Можем да кажем, че насилието над нея стартира през 2009 г, когато президентът Първанов (Гоце) инженира изборния закон с избран брой мажоритарни мандати, които да отидат при ГЕРБ, с цел да могат независимо да ръководят без Българска социалистическа партия (начело с врага на Гоце) и с цел да се отпушат спрените еврофондове.

И съвсем съумяха - макар поддръжката при започване на Синята коалиция за държавно управление, ГЕРБ управляваха сами, като постоянно вземаха решения против своите сътрудници.

Следващият акт на принуждение бе превратът - на два пъти - против самия ББ. През февруари 2013 г ББ бе свален с инсценирани протести за сметки за ток, а през май - Костинбродската спекулация му лиши задоволително мандати, с цел да разреши държавно управление на Орешарски и Пеевски - началник на ДАНС.

От днешна позиция може да се каже с огромна възможност, че и двата акта са дело на Кремъл. Тези събития се развиват в подтекста на новата му политика за завладяване на Крим и заобикаляне на Украйна от съветския газ. Затова и Пеевски - Ц.Василев са били гарантите за плана Южен Поток, което е направило избирането на Директива за птиците изискване за държавно управление.

Това приказва, че планът Борисов се е отклонил от първичната му цел - дали поради задължения към Меркел, ЕНП или други играчи - ще се разбере в бъдеще. Но е план, за преодоляване на дясното политическо пространство у нас на мястото на остарялата “градска ” десница.

В Борисов - 2, “старата десница ” под формата на Република България още веднъж бе употребена - без да подозира за новите задължения, които ББ е поел към Кремъл, с цел да бъде “амнистиран ” след шумния неуспех на Кабинета “Орешарски ” и спрени еврофондове. Най-важният ангажимент - да преотстъпи президентския стол на посочен извън човек. Но освен - спомнете си странния му обет да отиде на парламентарни избори, в случай че загуби … президентските.

Задачата е била в Борисов - 3 да изгони всички прозападни политици от властта и да намести “руските патрЕоти ”, които за пръв и финален път по команда се явиха обединени на изборите през 2017 година И получиха основни за съветските ползи министерства на защитата, туризма (Черноморието) и стопанската система (оръжейната промишленост). А ББ да построи Турски Поток и забави интерконектора.

В този развой, Радев още без власт и отговорности, очевидно е имал за задача да подлага на критика непрекъснато Борисов, с цел да го държи виновен, само че в никакъв случай за тези задължения, които извършва - като Турски/Руски поток. А с цел да не пречи Съединени американски щати - за построяването му е направена договорката с Тръмп за самолетите, само че и за американската технология за Тръбата.
От днешна позиция знаем, че след Магнитски, ББ е притиснат към този момент от две страни и търси варианти за оцеляване. Идеалният вид за него е хем да не бъде отпред на властта, с цел да не носи отговорност към Кремъл ( и избира Радев да го прави), хем да има надзор върху нея, с цел да го търгува със Съединени американски щати и с цел да го защищава от правораздаване.

Така парламентарната народна власт е пленник на проблема на един човек. Той е и най-слабото място на Кремъл и съветското въздействие у нас. Защото в случай че се откри формула при която избавя кожата, това ще отпуши политическия развой и избави парламентарната народна власт.
И ПП-ДБ би трябвало да откри формулата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР