Евентуалното пътуване на Ким Чен Ун до Русия може да бъде като пътуването му през 2019 г.: 20 часа в неговия брониран влак

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Съобщенията, че Ким Чен Ун
Коментари Харесай

СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Съобщенията, че Ким Чен Ун може скоро да пътува до Русия, привлякоха вниманието към традиционният метод на пътуване за севернокорейските лидери: луксозни бронирани влакове, които отдавна са част от традицията на династията и са символ на нейната дълбока изолация.

В това, което ще бъде първото му задгранично пътуване от началото на пандемията, Ким може да посети Русия този месец за среща с руския президент Владимир Путин, каза американски официален представител, вероятно за обсъждане на севернокорейските продажби на оръжие за попълване на руските резерви, изтощени от войната срещу Украйна.

Според докладите на САЩ двамата лидери биха могли да се срещнат в източния град Владивосток, мястото на първата им среща през април 2019 г., когато Ким взе своя зелено-жълт влак. Путин се очаква в града за годишния Източен икономически форум, който се провежда от неделя до сряда.

Докладите идват в момент, когато интересите на лидерите се изравняват пред лицето на техните задълбочаващи се отделни конфронтации с Съединените щати.

Дали Ким може отново да измине разтърсващото 20-часово пътуване с влак е в центъра на вниманието на медиите, както и според съобщенията луксозен влак, който е в рязък контраст с ужасяващата бедност на ежедневния живот на повечето севернокорейци.

Бащата на Ким, известен с неприязънта си към бягството, Ким Чен Ир, направи около дузина пътувания в чужбина по време на 17-годишното си управление, почти всички до Китай и всички с влак. Държавните медии на Северна Корея казаха, че по-големият Ким е починал от сърдечен удар по време на пътуване с влак през 2011 г.

Според разказ, публикуван през 2002 г. от Константин Пуликовски, руски служител, който придружава Ким Чен II на тройка -седмично пътуване до Москва, влакът превозваше каси със скъпо френско вино и пътниците можеха да се насладят на пресен омар и свинско барбекю.

Най-важната характеристика на влака обаче е сигурността. Според доклади на южнокорейски медии Северна Корея разполага с общо 90 специални вагона и управлява три влака в тандем, когато лидерът пътува - преден влак за проверка на релсите, влакът с лидера и неговия непосредствен антураж и трети отзад за всички останали. Инсталирани са високотехнологично комуникационно оборудване и телевизори с плосък екран, така че лидерът да може да дава заповеди и да получава брифинги.

В знак на символичното значение на влаковете, макет в реален размер на един от вагони е на постоянна експозиция в мавзолей в покрайнините на Пхенян, където балсамираните тела на Ким Чен Ир и неговия баща, основател на държавата, Ким Ир Сен, са запазени.

Ким, който е на 39 години, има използва бронирания влак на семейството си за предишни срещи с Путин, китайския президент Си Дзинпин и тогавашния САЩ. Президентът Доналд Тръмп през 2018 г. и 2019 г.

Но той понякога лети, за разлика от баща си. Смята се, че Ким Чен Ун, учил няколко години в Швейцария, е пътувал често със самолет като тийнейджър.

Когато той излетя до североизточния китайски град Далиан през 2018 г., за да се срещне със Си, това беше за първи път севернокорейски лидер публично отиде в чужбина по въздух след полета на Ким Ир Сен до Съветския съюз през 1986 г.

Официалният самолет на Ким е преработена версия на съветския Ил-62. Северна Корея го нарича "Chammae-1", кръстен на ястреба, националната птица на Северна Корея. Южнокорейските медии твърдят, че самолетът може да превозва около 200 души и максималният му обхват е около 9 200 километра (5 700 мили), но се твърди, че никога не е летял толкова далеч.

Путин, от своя страна, сега предпочита да избягва самолети и също така пътува със специален брониран влак след решението му да нахлуе в Украйна в началото на 2022 г., според Глеб Каракулов, дезертьор от тайната елитна служба за сигурност на Путин.

По-ранната среща на Ким с Путин изискваше еднодневно пътуване, което започна в севернокорейската столица Пхенян и прекоси остарелите железопътни линии на страната по източното крайбрежие, преди да пресече река, която служи като граница с Русия.

Някои анализатори са скептични, че друга среща ще се състои в кулоарите на Източния икономически форум, тъй като Ким и неговите предшественици са предпочели самостоятелна среща на върха, когато правят редки пътувания в чужбина

Общо Ким отиде в Китай четири пъти от 2018 г. до 2019 г., за да се срещне със Си – два от тях с влак и двама на неговия самолет. През юни 2018 г. той взе назаем китайски самолет, за да се срещне с Тръмп в Сингапур, според сведенията, защото самолетът му беше счетен за опасен. За друга среща с Тръмп в Ханой, Виетнам, Ким взе влака си на пътуването от два дни и половина.

Откакто затвори границите на страната си в началото на 2020 г., за да се предпази от пандемията COVID-19, Ким не Не съм се срещал с чуждестранен лидер.

Възможното второ пътуване на Ким до Русия може да сигнализира за рестартиране на дипломация, ръководена от срещи на върха, и може да бъде последвано от пътуване до Китай за среща със Си, каза Ян Му-джин , президент на Университета за севернокорейски изследвания в Южна Корея.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР