Евентуалното ликвидиране на украинските военни и цивилни граждани, които остават

...
Евентуалното ликвидиране на украинските военни и цивилни граждани, които остават
Коментари Харесай

Зеленски заплаши с преустановяване на преговорите с Русия

Евентуалното очистване на украинските военни и цивилни жители, които остават на територията на завода „ Азовстал” в Мариупол, ще постави завършек на всевъзможни дипломатически договаряния за мир с Руската федерация. Това оповестиха от пресслужбата на президента Володимир Зеленски.

„ Ако Русия убие хора, които могат да бъдат изведени по филантропични коридори, тогава няма какво да приказваме с тях на дипломатическо равнище “, сподели Зеленски по време на видеосреща на Кралския институт по интернационалните връзки Чатъм Хаус (Великобритания).

По думите му в петък,благодарение на напъните на Украйна, Международния комитет на Червения кръст и Организация на обединените нации, най-сетне съумяха да намерят форма за евакуация на цивилни от блокирания цех „ Азовстал”.

Президентът също по този начин съобщи, че Мариупол е опустошен до основи. Той назова блокадата на града от съветски нашественици „ умишлена стъпка, демонстрация на ненавист и тероризъм”.

„ За такава свирепост съществена отговорност носи информационно-пропагандистката машина на Руската федерация и този проблем занапред би трябвало да бъде решен. „ Те съумяха да втълпят у хората такава ненавист още преди началото на пълномащабната война. Те са правили това в продължение на доста години “, означи Зеленски.

В петък от „ Азовстал” бяха изведени 50 души, в събота интервенцията по евакуация продължава.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР