Евелин Банев, известен като Брендо, е влизал нелегално в България,

...
Евелин Банев, известен като Брендо, е влизал нелегално в България,
Коментари Харесай

Брендо е влизал тайно в България?

Евелин Банев, прочут като Брендо, е влизал незаконно в България , заяви Нова телевизия. Обявеният за интернационално търсене българин е бил засечен във Вврачанско напролет на предходната година. Той бил в село Тлачане, община Бяла Слатина, с цел да завери пълномощие на юрист. Информацията е обявена за медията от кмета на обитаемото място Тошко Сашов. Полицията и прокуратурата обаче нямат данни наказаният за наркотрафик и пране на пари Банев да е бил в страната.

През 2018 година Брендо беше разгласен за интернационално търсене от българските управляващи, които не го откриха на адреса му, с цел да го отведат в пандиза. От тогава местонахождението му е незнайно. В Румъния той има10-годишна присъда за наркотрафик, ав Италияе осъденна 20 години затвор по аферата " Кокаинови крале ".

Внезапната поява на Брендо не е изненадала кмета на Тлачене. " Миналата година пристигна в кметството. Поздрави, беше с още е

дин човек, бяха облечени спортно с спортни екипи, с обувки кубинки, шапка имаше на главата. Поискаха от мен да им направя нотариална легализация, която ще им потрябва на идващия ден, с цел да го съставлява някъде юрист ", изясни Сашов. Тогава той не разпознал Евелин Банев. " Казаха, че идват от гората и фактически ги видяха хора, че идваха от гората. На идващия ден приказвах с момчета, които са ги видяли да идват от горната страна. Търсили са трюфели. Има хора, които идват от София, от разнообразни места идват с кучета и търсят. Те имаха и куче ", споделя Тошко Сашов.

След като видял персоналната карта на Банев, той се уверил, че това фактически е той и заверил пълномощното за юрист, което носели. " Може би, 6 месеца или по-малко откакто се направи това пълномощие при мен пристигнаха служител на реда от Районно управление-Бяла Слатина, които ми зададоха въпроси, на които отговорих. След това имаше ново посещаване от София. Тогава разбрах и почтено казано малко изтръпнах, но то мина. Не знаех кой е ", изяснява Сашов.

Последната публична информация на управляващите у нас за Брендо е от септември 2021 година, когато тойбеше задържанв Украйна. Оказа се, че се е криел в страната с подправени документи. По-късно стана ясно, че епридобил и украинско гражданствои затова не е екстрадиран в България.

" Определено ние не сме го засичали. На този стадий продължава да се търси. От всички способени структури, в това число от Интерпол с алена бюлетина ", разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев ./News.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР