Евакуацията на всички жени, деца и възрастни от завода Азовстал

...
Евакуацията на всички жени, деца и възрастни от завода Азовстал
Коментари Харесай

Ирина Вересчук: Евакуацията от Азовстал е завършена

Евакуацията на всички дами, деца и възрастни от завода " Азовстал " е приключена. Това разгласи украинският вицепремиер Ирина Вересчук, съобщи Kyiv Independent. Информацията се появи и в съветската новинарска организация " Интерфакс ".

По-рано денем от ДНР споделиха, че още 50 души са евакуирани от завода.

Съгласно информацията, борбата за " Азовстал " продължава, като съветските елементи са присъединили танкове в щурма. На 6 май при сякаш контрактувано прекъсване на огъня руснаците са нападнали и са умъртвили трима украински военни, като са ранили още шестима, оповестяват от полка " Азов ".

Председателят на съветския парламент (Думата, долната камара) Вячеслав Володин се оплака, че Съединени американски щати се меси непосредствено във войната в Украйна. По думите му, " Вашингтон координира, развива и непосредствено взе участие във военни интервенции против Русия ". " Американският режим също би трябвало да носи отговорност за закононарушения, осъществени от нацисткия режим в Киев ", настоя Володин, говорейки за " военни закононарушения ".

Междувременно американското министерство на защитата разгласи девети пакет от военна помощ за Украйна. Той е на стойност 150 млн. $ и включва 25 000 155 милиметрови снаряда, 3 антиартилерийски системи и съоръжение за електронно заглушаване плюс аварийни елементи за военна моторизирана техника.

В звук с Володин, сътрудника му Пьотр Толстой, внук на Лев Толстой, разяснява пред италианския " Ла Република ", че Русия няма да спре, до момента в който не стигне до полско-украинската граница. Толстой е добре прочут и в България – през есента на 2016 година той разгласи, че Русия ще изкупи цяла България, откакто към този момент купила половината черноморско крайбрежие, а след това съобщи, че това било смешка.

Военните дейности в Украйна Междувременно основният щаб на украинската войска разгласява видео в обществените мрежи, което демонстрира унищожаването при Змийския остров на съветска ракетна система, качена на съветски десантен катер клас " Серна ".

Унищожена е ракетна система " Тор ", като ударът е осъществен благодарение на турски дрон " Байрактар ". На този декор съветското министерство на защитата оповестява за свалени украински Су-24, Су-27, 3 десантни хеликоптера Ми-8 и 2 дрона " Байрактар " особено при Змийския остров - поради украинското видео обаче това наподобява никак не е било задоволително. Освен това, още през вчерашния ден се появи видео и на погубен съветски танк Т-90М, който е считан за най-модерният танк на Русия. Това е станало в региона на Харков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР