Евакуацията на бойците от Азовстал към контролирана от сепаратистите територия

...
Евакуацията на бойците от Азовстал към контролирана от сепаратистите територия
Коментари Харесай

Зеленски за бойците от Азовстал: Украйна се нуждае от героите си, за да оцелее

Евакуацията на бойците от " Азовстал " към следена от сепаратистите територия е избавила животите им. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Асошиейтед прес.

" Украйна се нуждае украинските герои да оцелеят. Това е нашият принцип ", сподели Зеленски в своето вечерно послание в понеделник. " Нашите въоръжени сили и разузнаване започнаха интервенцията по избавяне на бранителите на Мариупол. Работата по прибирането на момчетата вкъщи продължава и тя изисква тактичност и време ", добави той.

Повече от 260 бойци, в това число някои, които тежко ранени, са били евакуирани през вчерашния ден от стоманодобивния цех в Мариупол и отведени в следена от Русия територия, оповестиха украинските въоръжени сили.

Общо 53 ранени украински военни са били евакуирани към болница в Новоазовск и още 211 са били откарани към Оленовка, сподели украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр. Тя добави, че ще стартира процедура по замяна на всички евакуирани без да дава повече детайлности.

По-рано украинското военното командване съобщи, че задачата за отбрана на обсадения стоманодобивен цех " Азовстал " от " героите на нашето време " в стратегическото южно пристанище Мариупол е завършила и даде обещание да избави военнослужещите, които към момента са в капан, съобщи Ройтерс.
При съветски обстрел са убити 20 цивилни в Луганск и Донецк
Украинската Оперативна група на обединените сили заяви в понеделник че 20 цивилни, в това число едно дете, са били убити при обстрел от съветски военни в района на Луганск и Донецк, съобщи Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

Оперативната група сподели в свое изказване, оповестено във " Facebook ", че 25 обитаеми места в района са били обстрелвани и са били изумени 42 жилищни здания и учебно заведение. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на информацията от самостоятелен източник. Засега няма коментар от Русия.
Силни детонации раздрусаха Лвов
Град Лвов в западната част на Украйна беше разтресен от няколко доста мощни детонации, съобщи Асошиейтед прес.

Екип на организацията в града е видял ярки детонации, които са осветили небето на запад от града малко след среднощ локално време. По информация от очевидци детонациите са били най-малко осем. В града сега е натрапен комендантски час от 23:00 часа до 06:00 часа.

Ръководителят на регионалната военна администрация Максим Козицки разгласява известие в " Телеграм ", в което сподели, че " по първична информация противовъздушната защита е проработила ". Кметът на Лвов Андрей Садовий сподели във " Facebook ", че няма доказана информация градът да бил изумен от ракети. " Нека за това да благодарим на тези, които пазят нашето небе ", прикани той. " Сутринта ще дадем по-точна информация. Грижете се за себе си и не игнорирайте въздушните паники ", добави Садовий.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР