ЕЦБ внимателно повишава лихвите, виждате новите кредити започват да поскъпват.

...
ЕЦБ внимателно повишава лихвите, виждате новите кредити започват да поскъпват.
Коментари Харесай

Хампарцумян: Кредитите поскъпват, ипотека от 1000 става 1200 лв.

" ЕЦБ деликатно покачва лихвите, виждате новите заеми стартират да нарастват. Ще се усети, тъй като някой, който е плащал 1000 лева ипотека, а в този момент 1200 лева, ще го усети ", това изясни ръководителят на БФБЛ Левон Хампарцумян.

" Сметката на финансовия министър е план за идващите 6 месеца до края на годината, един реален бюджет, тъй като българският бюджет е много генеричен, което е хубаво, тъй като разрешава еластичност. Половин година остана, няма доста, бюджетите съставляват проекция на предишното показване на стопанската система върху идващия интервал. Не е комплицирано да се направи и в случай че някои от догатките не се открият, има буфери ", изясни той в предаването " Денят ON AIR " по.

Според думите му е значимо по какъв начин ще се показа българската стопанска система и какъв брой ще порасне. " Балансираните бюджети са задачата, а не дефицитните. Един от критериите е влизането ни в Еврозоната, по тази причина сме се фокусирали върху тези 3% недостиг. Ако тръгне, ще върви. Имаме този прославен проект за развиване, всички тези неща, които ще инжектират спомагателни средства. Трябва да се заложат реалистични цели, само че в случай че имаме по-амбициозни цели, не е прекаленост ", сподели Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали има риск за енергетиката, ръководителят на БФБЛ отговори, че в енергетиката има " корупционен капацитет ".

" Би трябвало сметките да са по-коректни, да се развива по-устойчиво. Като махнем този смешен проект за 30+ години, който служебното държавно управление се опита да прокара, не съм виждал сериозна работа, която да мери консенсус сред главните политически играчи по какъв начин ще се развива енергетиката на България. Говорим за законна неефективност, не крадат в смисъла на Наказателния кодекс, само че вграждат вътре неефективни процеси, които разрешават някой, който е снабдител на артикули и услуги, да забогатява неимоверно. Къде е границата сред комерсиалната облага и кражбата, никой не може да го каже. Тези, които крадат, не крадат, тъй като те пишат разпоредбите по метода, по който тези пари се взимат ", добави още Хампарцумян.

Според него в енергетиката " парченцата на обмисляне " би трябвало да са 10-15 години. " Просто да се опитаме да погледнем извън краткосрочните кръпки, на които сме очевидци през последните години ", счита той.

Относно тематиката за избор на нов началник на Българска народна банка, Хампарцумян разяснява, че мъчно би се намерил някой, който да е " задоволително конкурентен на профила на Димитър Радев. " " Той има доста впечатляваща биография. Ще бъде мъчно да се извади нещо против него. Виждам имена на хора, които се въртят, хора, които имат своите качества, достолепия, биографии, само че не са съпоставими ", акцентира ръководителят на БФБЛ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР