ЕЦБ назначава временни администратори на Banca CarigeЕвропейската централна банка (ЕЦБ)

...
ЕЦБ назначава временни администратори на Banca CarigeЕвропейската централна банка (ЕЦБ)
Коментари Харесай

ЕЦБ назначава временни администратори на Banca Carige

ЕЦБ назначава краткотрайни админи на Banca Carige
Европейската централна банка (ЕЦБ) назначи през днешния ден трима краткотрайни админи и тричленна Комисия за наблюдаване, които да поемат ръководството на Banca Carige и да заменят нейния Съвет на шефовете. Решението пристигна откакто болшинството от членовете на борда на Banca Carige подадоха оставка през днешния ден.

Оттеглянето на болшинството от управителния съвет докара до нуждата от назначение на краткотрайна администрация за ръководство на банката за стабилизиране на нейното ръководство и търсене на ефикасни решения за обезпечаване на устойчива непоклатимост и действие. ЕЦБ назначи Фабио Иноченци, Пиетро Модиано и Рафаеле Ленер за краткотрайни админи на банката. Тя назначи и Жан-Лука Бранчадоро, Андреа Гуачеро и Алесандро Дзаноти за членове на Комисията за наблюдаване на Banca Carige.

Решението за краткотрайна администрация е мярка за ранна намеса, ориентирана към обезпечаване на последователност и гонене на задачите на стратегическия проект. Назначаването на краткотрайната администрация води до премахването на управителните и контролните органи на Banca Carige.

Временните админи имат задачата да подсигуряват стабилността на банката, като наблюдават от близко обстановката, непрестанно осведомят ЕЦБ и, в случай че е належащо, подхващат дейности, с цел да подсигуряват, че банката съблюдава спазването на финансовите условия по резистентен метод. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР