Ето - за последните няколко часа обвинител №1 вече успя

...
Ето - за последните няколко часа обвинител №1 вече успя
Коментари Харесай

8% доверие или за самочувствието без покритие на Гешев

Ето - за последните няколко часа обвинител №1 към този момент съумя да съобщи, че мафията тържествува поради желанието на актуалните ръководещи да понижат бюджета на прокуратурата с цели 23 милиона лв., които да бъдат трансферирани към Българска академия на науките.

" Съжалявам, че ще го кажа - нека не е някакво дребнаво политическо заяждане, цената, за което още веднъж ще платят българските жители ", съобщи Гешев пред медиите.

Господин основен прокурор, няма защо да се извинявате. Българските жители заплащат горчивата цена за схемите на задкулисието от дълго време. А на вас към този момент никой не ви има вяра. По-точно 57% от популацията не ви имат вяра. Вярно, социологическите изследвания би трябвало да се одобряват с известна доза подозрение, само че все пак… при едвам 8% доверие в обществото и гневни митинги против особата Ви, в случай че аз бях на Ваше място, щях повече да се сниша. И да работя, с цел да потвърдя на всички какъв брой доста бъркат.

Какво вършиме обаче Вие, господин основен прокурор? Лаладжийствате, да вземем за пример. И то изключително непоследователно. Ето по този начин да вземем за пример в Брюксел, когато отидохте да отговорите на някои въпроси на европейската комисия LIBE, пред публицисти заявихте какъв брой е належащо мониторингът върху България да бъде възобновен, тъй като върховенството на правото било в действителност доста застрашено и олигархията, мафията и престъпността процъфтяват. Но не тъкмо такова беше мнението Ви преди този момент, господин Гешев. Ако сте не запомнили, ще Ви напомня. Понеже това ми е работата - да оповестявам обстоятелства. Срещу тях мъчно се възразява.

Та, господин Гешев, през август 2019 година се изказвате изключително остро за мониторинга над правосъдната промяна. Това бе част от концепцията Ви за прокуратурата, която оглавихте. И поискахте тя да не бъде обект на въпросния Механизъм за съдействие и инспекция. За да съм още по-коректна, ето и откъс:

“Продължителното действие на мониторинговия механизъм в актуалната му форма последователно стартира във вътрешен проект да се употребява като инструмент за политическо опълчване и не мисля, че е пресилено да се каже, че в избрани моменти предпоставя разделяне и сред органите на правосъдната власт, което неизбежно пречи да се отговори на публичните упования за справедливост”.

Та, разбирате ли, господин Гешев - по тази причина поглеждам, когато кажете от кое място изгрява слънцето. Така и с още 57% от популацията на страната, прочее. Защото, господин основен прокурор, когато отпред на държавното обвиняване има човек, който се върти като фурнаджийска лопата, доста мъчно може да се има вяра, че в България има правораздаване въобще.

Затова да вземем за пример ми е доста мъчно да допускам и на Вас, и на подчинените Ви, че Специализираната прокуратура си прави работата отлично. От няколко дни (даже месеци) ни обяснявате таман това. Че зад желанията за закриването на профилираното правораздаване стоят нечисти ползи. Защото институцията работила дейно. Това ни споделиха и от профилираната прокуратура преди ден - нападат институцията, тъй като работи качествено и без значение. Нищо, че в редица европейски отчети се показва, че наказани за корупция по високите етажи на властта лица няма и това е проблем.

Проблем е също и ниското доверие към Вас, господин Гешев. 57%, в случай че би трябвало да сме по-точни. Достойно е при такава обстановка човек да си тръгне. Но имам вяра, че това от дълго време е изпразнена от наличие дума за Вас.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР