Ето ви една рецепта, която е много лесна, а резултатът

...
Ето ви една рецепта, която е много лесна, а резултатът
Коментари Харесай

Кой бяга от вкусни мекички на закуска: С тази рецепта стават направо вълшебни

Ето ви една рецепта, която е доста лесна, а резултатът ще ви донесе голям брой похвали и благодарности.
Ще ви кажем по какъв начин да приготвите ужасно вкусни мекички, доста подобаващи за съботната или неделната заран, на които нашите баби са казвали „ ущипци “.
Те са извънредно нежни, от вътрешната страна са кухи и най-важното – въобще не са мазни.
И обезпечено до момента в който се усетите, подносът ще остане празен. Просто приказка! А и приготвянето им не е никаква философия.
Ето и нужните артикули: 2 яйца, 25 грама прясна квас, 600-650 грама брашно, 50 мл вода, 50 мл заквасена сметана, 100 мл кисело мляко, 1 чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка оцет, бакпулвер – на върха на чаена лъжичка.

Маята не се оставя да втаса, а се смесва с всички течни съставки. След това се прибавят разрушените яйца, солта, захарта и бакпулвера. Накрая последователно се прибавя и пресятото брашно. Замесете безпрепятствено и незалепващо тесто, покрийте го с фолио и го оставете в хладилника да престои два часа. След това, без да премесвате тестото, го разточете на кори. Нарежете форми по избор. Подредете квалифицираните ущипци върху чиста забрадка и оставете за малко да втасат. През това време загрейте олиото. Пържете и от двете страни, до момента в който не се получи прелестен златен тен. След това ги наредете върху кухненска хартия, с цел да попие мазнината. Да ви е вкусно!

И още една потребна рецепта за Бърза закуска от остарял самун
Необходими артикули
200 гр. изсъхнал самун
3 яйца
50 гр. нарязана шунка (салам, кренвирш)
50 гр. сирене и сол по избор
300 мл прясно мляко

Начин на подготвяне
Хлябът се нарязва на кубчета и се потапя в млякото. Накисва се хубаво, прибавят се яйцата, сиренето, шунката, по избор – гъби, колбас и прочие (каквото имате под ръка). Омесва се хубаво и сместа се трансферира да се пече на междинна температура в намазнена и поръсена с галета тавичка. Пече се до зачервяване.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР