Ето това вече са истински мъжки палачинки - сочни, със

...
Ето това вече са истински мъжки палачинки - сочни, със
Коментари Харесай

Пълнени палачинки с кайма и гъби

Ето това към този момент са същински мъжки палачинки - сочни, със сосче и вкусна плънка. Какво чакате, господа, вадете вилиците

Необходими Продукти

За палачинките


● яйца - 2 бр.
● сол
● брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
● прясно мляко - 500 г
● масло - 5 - 6 с.л.

За сос Бешамел


● прясно мляко - 500 г
● масло - 2 с.л.
● брашно - 1/2 ч.ч.
● сол
● черен пипер
● индийско орехче

За пълнежа


● кайма - 400 г
● гъби - 1/2 ч.ч. от буркан
● кашкавал - 200 - 300 г настърган
● кимион - 1 ч.л.
● олио - 5 - 6 с.л.
● черен пипер
● чубрица
● сол
● домати

Начин на подготвяне

За палачинките: В бездънен съд разрушаваме яйцата с прясното мляко, пресяваме брашното и него прибавяме. Накрая прибавяме и солта. Бърка се до приемане на еднородна примес.

Загряваме тигана, които авансово сме намазали с масло, и изсипваме част от сместа. След като е подготвена палачинката от едната страна /а това разбираме, като стартира да се отлепя от краищата/, се обръща на другата страна.

Подготовка за пълнежа: В тиган сипваме олиото, след което запържваме лука, слагаме каймата и размачкваме, до момента в който стане на трохи. Прибавяме кимиона, черният пипер, чубрицата и солта.

За сос Бешамел: Запържваме в разтопено масло брашното и слагаме студеното прясно мляко, като непрестанно бъркаме, с цел да не се получат топчета. Подправяме с черния пипер, индийското орехче и солта. Ври, до момента в който се посгъсти.

Оформяне на пълнената палачинка: Вземаме готовата към този момент палачинка, като върху нея слагаме от каймата, нарязаните на дребно гъби, настъргания кашкавал и най-отгоре от готовия към този момент Бешамелов сос. Завиваме палачинката от четирите страни.

Подреждаме в съд, върху всяка поставям късче домат, поръсваме с кашкавал и обливам с Бешамел. В съда слагаме и 1 ч.ч. вода. Печем, до момента в който се разтопи кашкавалът.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР