Ето с какви лесни за изпълнение стъпки можете да спестите.Според

...
Ето с какви лесни за изпълнение стъпки можете да спестите.Според
Коментари Харесай

5 лесни съвета как да спестите от месечните разходи


Ето с какви лесни за осъществяване стъпки можете да спестите.

Според специалистите, най-важно е първо да платим на себе си, а по-късно сметки и разноски. И защото семействата у нас харчат към 30% от приходите си за храна, а високата инфлация даже усили това число, главната част от препоръките за всеки ден са точно в тази посока. Ето ги и тях:

Купуването единствено на това, от което се нуждаете, може да звучи като явен метод да спестите пари, само че може да бъде по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи.

Необходимо с прецизно обмисляне на седмичното меню. А по-късно да се придържате към покупки само от листата с артикули, който сте подготвили.

Оказва се, че промоциите от вида „ Купи едно + отстъпка от втори продукт “, постоянно ни карат да харчат повече за артикули, от който не постоянно се нуждаем.

И още – погледнете по-ниските лавици на супермаркета за по-ниски цени, носете лични торби за многократна приложимост и не плащайте найлонови торбички.

Почти три четвърти от това, което изхвърляме в дома, е годно за консумация.  Полагайте съзнателни старания да употребявате всичко, което купувате, и ще спестите цяло положение.

Ако се откажете от хартиените сметки и станете онлайн клиент, е доста евентуално да получите достъп до набор от по-добри покупко-продажби или по-евтини проекти.

Някои компании оферират отстъпки за онлайн заплащане на сметки.  А в дълготраен проект помагате за опазването на природата.

Когато пазарувате онлайн, напълнете пазарската си кошница, само че не плащайте незабавно (освен в случай че не е нещо, което се продава като топъл хляб).

Ако доставчиците виждат продукти в кошницата ви за един ден,

те най-вероятно ще се свържат с вас, с цел да ви попитат дали сте не запомнили да ревизирате и от време на време е допустимо да ви изпратят код за  отстъпка, с цел да ви убедят да се върнете.

Това работи единствено в случай че имате онлайн акаунт при тях, защото те ще се нуждаят от вашия имейл адрес.

Ако извършите това, това е сигурен път към финансова независимост.  Използвайте гъвкавия метод 50/30/20 към бюджетирането.

Това значи, че 50% от заплатата ви за у дома отива за вашите потребности (сметки, храна, вноски по заеми),

30% отиват за развлечение (хранене на открито и т.н.) и 20% отиват за вас в бъдещето (спестяване за незабавни случаи и инвестиране).

Ако приходите ви не са задоволителни за сходно систематизиране на разноските, специалистите поучават последователно да коригирате навиците по какъв начин харчите парите си и да се стремите към съотношението 50/30/20.

Източник: БТВ
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР