Ето някои популярни техники, които можете да опитате, за да

...
Ето някои популярни техники, които можете да опитате, за да
Коментари Харесай

Как да предотвратим пристъпите на паника

Ето някои известни техники, които можете да опитате, с цел да да предотвратите пристъпите на суматоха

Пристъпите на суматоха са физическа реакция на стресова обстановка, мощен боязън или травматично събитие. Въпреки че засягат постоянно 11% от американците, 4% от възрастните в Канада и 3% от възрастните във Франция, идентифицирането на това, което ги предизвиква не постоянно е елементарно. Нещо повече, наподобява, че дамите са два пъти по-застрашени от под паника офанзиви. Симптомите включват сърцетуптене, горещи талази, зашеметяване, гадене, трептене, изтръпване на крайниците и възприятие на задушаване. За благополучие умеенето да разпознавате признаците може да помогне за попречване или прекъсване на пристъпа.

Ето някои известни техники, които можете да опитате.

Дълбоко дишане

Страдащите от паническа офанзива постоянно имат възприятието, че не могат да дишат. Опитайте да употребявате дихателни извършения, известни като софрология, с цел да увеличите равнищата на О2 в кръвта и да стимулирате възприятието на мира и облекчение. Софрологията може също по този начин да понижи кръвното налягане, сърдечния темп и мускулното напрежение. Препоръчваме ви извършения за коремно дишане. Започвайки от корема, вдишвайте през носа и издишвайте през устата. Най-добре е да повторите процеса няколко пъти, като от време на време задържате дъха си за няколко секунди. Броенето на продължителността на дишането може да помогне за връщането на дишането към естествен темп.

Медитация

Медитацията е процедура за освобождение на мозъка от отрицателните мисли. Тя употребява дишането и концентрацията, с цел да попречи на нездравословните мисли да ни завладеят. Подобно на спорта, медитацията изисква постоянно упражняване. Тази техника ни предизвиква да забавим темпото, да приемем протичащото се и да се отпуснем. Медитацията е на първо място превантивно решение. Редовното упражняване може да понижи ежедневния стрес, а характерното образование може да помогне при пристъпи на суматоха!

Ароматерапия

Ароматерапията се основава на изгодите, предлагани от избрани етерични масла. Техните аромати задействат обонятелните рецептори, които по-късно изпращат известие до нервната система, предизвиквайки физиологична или психическа реакция. При пристъпи на суматоха използвайте лавандула, с цел да се отпуснете и да стимулирате по-добър сън. Проучване от 2016 година показва анксиолитичния резултат на розовата вода при пациенти с бъбречна непълнота. Майораната и сладкият или горчивият портокал също могат да оказват помощ за контролиране на страстите и напрежението. Бременните дами и лицата с избрани болести обаче би трябвало да заобикалят етеричните масла.

Избягвайте захарта

Някои храни, като да вземем за пример тези с високо наличие на захар, могат да провокират тревога. Захарните храни бързо покачват равнищата на кръвната захар. Последващото ненадейно намаляване може да провокира признаци, сходни на припадък на суматоха, по тази причина е най-добре да избягвате прекомерно модифицираните храни и бързите захари. За попречване на пристъпите на суматоха се предлага уравновесено хранене. Това значи композиция от мудни и комплицирани въглехидрати, както и млечни артикули, плодове и зеленчуци, прясна риба и доста вода!

Техники за разпределяне на мускулите

По време на паник офанзива тялото и мускулите стават доста напрегнати. Прогресивната мускулна релаксация ни учи по какъв начин да отпуснем тези мускули и да изпратим сигнал до мозъка да се отпусне. Тази двуетапна техника включва съзнателно стесняване и по-късно разпределяне на избран мускул. Прогресивната мускулна релаксация предизвиква индивида да се концентрира върху разликата сред напрежение и релаксация и да ползва това осъзнаване в областите, които се напрягат по време на пристъпи на суматоха.

Психотерапия

Пристъпите на суматоха настъпват ненадейно. Хората, които ги изпитват, може да считат, че тяхната некадърност значи, че са слаби. Терапията може да разсее това неправилно разбиране, като научи засегнатите по какъв начин да се оправят с пристъпите, когато се появят. Когнитивно-поведенческите лечения да вземем за пример оказват помощ на пациентите да се опълчват и да свикнат със своите страхове или паники, като предизвикат избрани обстановки. Други способи имат за цел да понижат или отстранен признаците на тревога. Груповите лечения също могат да бъдат доста ефикасни.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР