Ето най-интересните акценти от новия брой на Марица, който ще

...
Ето най-интересните акценти от новия брой на Марица, който ще
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Бачкаторите се натискат за града, заможни...

Ето най-интересните акценти от новия брой на " Марица ", който ще ви чака на пазара на следващия ден:

Замразиха налога на такситата, няма да подвигат цените
Община Пловдив изненада прелестно таксиметровите водачи в града, като им остави неизменен налога. И отсега нататък те ще заплащат по 300 лв., колкото беше в първите две години на пандемията. Заради внезапно намалялата работа тогава налогът падна от 750 лв.. 

 Без остарели коли в центъра на Пловдив
Централната градска част на Пловдив - в карето сред бул. „ Шести септември ”, „ Източен ”, „ Христо  Ботев ” и „ Васил Априлов ”,  ще получи статут на зона с ниски излъчвания на нездравословни субстанции в атмосферния въздух, в случай че на сесията Общинският съвет утвърди Методиката за установяване на така наречените зелени зони на територията на града. 

  Трябва ни коалиция на мира, не на войната – изявление със социолога Кольо Колев

Прокуратурата вади на показ пробойни в онлайн кредитирането
Как се случва откриването на сметки и отпущането на банкови заеми онлайн? Трябва ли да се завишат критериите и условията, когато желаеме и получаваме пари напълно през интернет? Кои са пролуките, които измамниците ловко употребяват? Отговорите на тези въпроси търсят взаимно от Районната прокуратура в Пловдив и от Българска народна банка след случая с двойката Йордан Петков и Ралица Козарска, които ужилиха свои близки другари с заеми за близо 90 бона.

Интересни обстоятелства за Пловдивско по отношение на Преброяване‘2022: 

Бачкаторите се натискат за града, заможните се изнасят на село
Покрай данните от националното броене и упования извод - че нацията се топи без спирачка, излезе още една вест. Пловдив е най-гъстонаселената община в България. На квадратен километър тук живеят 3173 души, за положително или неприятно. Имиджовият резултат идва от това, че Пловдив е като магнит и всички желаят да живеят под тепетата. Лошата вест - че преселението води до тапи по улиците, липса тук-там за паркиране, замърсен въздух, зверска борба за места в детски градини и ясли и така нататък, все неща, които дефинират качеството на живот. 

Идеята за бейби взрив с стопански ограничения към този момент не работи – изявление с доцент доктор Стоянка Черкезова към Института за проучване на индивида и популацията към Българска академия на науките

Навалица от ученички за „ Русалките ” на Димовски 

Възможно ли е цялостен клас ученички отпред със своята зам.-директорка да се озоват на литературно показване, без да е наложително? Да, в случай че създателят е Красимир Димовски. Последната му книга „ Ловецът на русалки “ се оказа обичана освен на правилните му читатели през годините, само че и на поколенията X, Y и даже Z.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР