Ето какво ще се случи с тялото ви, ако дъвчете

...
Ето какво ще се случи с тялото ви, ако дъвчете
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако дъвчете карамфил

Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че дъвчете карамфил

Има положителни привички, има и неприятни привички. А има и странни привички. Например, дъвченето на карамфил. Въпреки че тази “дъвка ” се радва на непроменена известност в Индия от стотици години, през днешния ден тази наклонност интензивно набира известност и в други страни. Защо? Разберете по-долу.

За какво е потребно дъвченето на карамфил?
Самата фраза „ дъвчене на карамфил “ звучи като нещо екстравагантно и не прекомерно апетитно. Е, като се изключи това, в случай че го пиете с греяно вино, пред камината. В реалност, с цялата си наситена миризма, в дребни количества подправката е съвсем безвкусна. Но, в случай че дъвчете две или три пъпки дневно, ето какво ще се случи с тялото ви след няколко седмици.

1.Храносмилането ще се усъвършенства
Доказано е, че карамфиловото масло подтиква производството на храносмилателни ензими. Този факт ще бъде доказан от всеки, който в миналото е вечерял в същински индийски ресторант: храната там е освен пикантна, само че и доста усилва желанието бързо да посетите тоалетната. Заслугата за това е на карамфила и джинджифила. Дъвченето на карамфил ще помогне да се отървете от проблемите с храносмилането и подуването на корема.

2.Сутрешното гадене или “морската болест ” ще изчезнат
Ако заран постоянно ви се гади, тогава карамфиловата „ дъвка “ ще помогне за решаването на казуса за 10-15 минути. Всичко това се дължи на упоменатите нагоре храносмилателни ензими, както и на способността да въздействат на равнищата на кръвната захар. Ето за какво може да си вземете от подправката при пътешестване: това ще ви разреши бързо да облекчите признаците на морска болест. Бременните дами е по-добре да се въздържат от приемането на това средство.

3.Черният дроб ще работи по-добре
Черният дроб е главният филтър на нашето тяло, който всекидневно отблъсква офанзивата на свободните радикали. Докато опитите с чисти масла могат да имат неприятни последици, по-безопасно е да се ограничите до „ дъвченето “ на подправката.

4.Венците ви ще бъдат по-здрави, а дъхът по-свеж
Карамфилът има мощни антисептични свойства. Нищо чудно, че маслото се употребява даже в стоматологията, като съставен елемент за краткотрайни пломби. Ето за какво дъвченето на карамфил удобно въздейства върху здравето на венците и устната празнина като цяло.

5.Като цяло ще се чувствате бодри
Карамфилът форсира множеството метаболитни процеси в организма и затова ободрява повече от кафето. Тази фалшификация би трябвало да се употребява единствено от хора с обикновено налягане.

Дори доста потребен карамфилът има своите противопоказания:

1.Кървене
Не бива да употребявате карамфил, в случай че ви тормози кървене от всевъзможен темперамент: подправката единствено ще ускори този развой.

2.Ниска кръвна захар
Карамфиловото масло единствено по себе си понижава производството на глюкоза и при ниска кръвна захар може единствено да изостри хипогликемията, до загубата на схващане.

3.Алергия
Индивидуалните реакции от време на време са непредсказуеми и по тази причина деликатно слушайте тялото си. И при първите признаци на алергия, спрете да употребявате карамфил.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР