Ето как да си приготвите хрупкави бисквити с маково семе!

...
Ето как да си приготвите хрупкави бисквити с маково семе!
Коментари Харесай

Бисквити с маково семе: пускам тестото през месомелачката

Ето по какъв начин да си приготвите хрупкави бисквити с маково семе!

Домашен благоуханен, хрупкав десерт, изпечен във фурната единствено за няколко минути, в миналото беше доста известен на трапезата. Причината е освен икономичният състав на продуктите, от които се вършат бисквитите, само че и бързината на приготвянето им.

Не е нужно да разточвате нищо, също така не е нужно да търсите подобаващи формички – просто вземете елементарната месомелачка и прекарайте тестото през нея. Получените влакна се оформят на бисквити и по-късно се слагат във фурната – толкоз е просто. Но, колкото и да са лесни, би трябвало да се научите да ги приготвяте, а за това имате нашата рецепта за бисквити, завършени посредством месомелачка.

Бисквити с маково семе

Необходими съставки:

320 грама брашно100 краве масло100 грама захар2 яйца1 чаена лъжичка бакпулвер1 чаена лъжичка ванилова захарщипка солмаково семе за декорация

Начин на подготвяне:

Смесете брашното и бакпулвера. Разбийте яйцата с вилица, заделете малко количество от разбитото яйце, безусловно 1 супена лъжица, оставете настрани. Това количество ще ни би трябвало за намазване на бисквитите преди печене. Добавете захар, сол, ванилова захар, сложете краве масло. Маслото би трябвало да е на стайна температура.С помощта на миксер разбийте всичко до еднородна консистенция.Постепенно изсипете брашното с бакпулвера, омесете меко, само че в това време незалепващо тесто.Желателно е тестото да се омеси много бързо, главното е да се реализира отмереност – това ще бъде изцяло задоволително. След като добавите 320 грама брашно, тестото става малко лепкаво, което не е желателно, тъй че към тестото прибавете още 1 супена лъжица брашно. Може да ви би трябвало малко повече брашно или малко по-малко от 320 грама, тъй като брашното е друго на всички места.Покрийте тестото и сложете в хладилника за 10 минути. Подгответе месомелачката. Не ви трябва нож, сглобете месомелачката без него.Добавете супена лъжица мляко към разрушените яйца, разбъркайте. Извадете тестото от хладилника, отделете малко парче и го пуснете през месомелачка.Когато лентата тесто доближи мечтаната дължина – спрете месомелачката, отделете тестото с нож и оформете бисквити под формата на рози. Подхождайте с тестото внимателно и се старайте да не го набръчквате. При раздробяването на тестото, то се става по-гъсто, а бисквитите – по-плътни. Имате потребност тъкмо от този ефект, с цел да станат хрупкави и ронливи.Намажете оформените бисквити със сместа от яйце и мляко и поръсете със сухи макови семена за декорация.Печете в авансово загрята до 200 градуса фурна за 15-20 минути, до момента в който се изпекат.

Общо от това количество тесто получавате 25 много огромни бисквити. Те са домашни, нежни и доста вкусни. Тази рецепта я знам от доста време, безусловно от учебно заведение и от този момент от време на време подготвям такива бисквити.

Вижте още: Бързо пикантно предястие от зелени домати за есента и зимата

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР