Ето го и гастрономическият вариант на прасенце - касичка Пълнени

...
Ето го и гастрономическият вариант на прасенце - касичка Пълнени
Коментари Харесай

Ефектни хлебчета Прасенца с пълнеж

Ето го и гастрономическият вид на прасенце - касичка Пълнени прасенца с вкусна изненада

Необходими Продукти

● брашно - 1 кг вид 500
● копър - 1 с.л. изсъхнал
● черен пипер - 1 ч.л. на зърна
● праз - 1 филиз
● сланина - 150 г
● бекон - 100 г
● олио - 1 ч.л.
● зехтин - 1 ч.л.
● маргарин - 1 ч.л.
● масло - 1 ч.л.
● мехлем - 1 ч.л.
● прясно мляко - 400 мл
● яйца - 1 бр.
● сол - 1 равна с.л.
● захар - 1 ч.л.
● квас - 15 г
● ориз - 50 г
● домати - 100 г сушени

Начин на подготвяне

В бездънен съд, в който ще се замесва тестото, се изсипва брашното. Прави се кладенче и се прибавят маята, захар, сол, леко затоплено прясно мляко и всички посочени нагоре мазнини - по една лъжичка мехлем, масло, маргарин, зехтин и олио. Замесва се приблизително твърдо тесто и се оставя 10-15 минути да почива.

През това време се заемаме да приготвим плънката. На тиган за доста малко време леко пръжваме накълцаните сланинка, бекон, праз лук, прибавяме сварения ориз, сушените домати, щипка млян черен пипер и доста копър!

От тестото се вършат топки с идентична величина. На дланта сплескваме леко и във всяка се слага по една огромна супена лъжица от плънката (трябва да поизстине преди този момент! ). Внимателно завиваме и оформяме телцето на прасенцето - не би трябвало да има пукнатини, с цел да не излезе плънката при печенето. С вода залепваме ушичките, зурличката и опашчицата.

За очички и на зурличката деликатно забождаме зрънца черен пипер. Подреждат се в тава, върху хартия за печене и на разстояние едно от друго. Оставяме на топло да втасват за 15-20 минути.

Намазват се с разрушени жълтък и с по няколко капки зехтин и прясно мляко. Пекат се в авансово загрята фурна на 180-190 градуса.

Сланинката се нарязва на хапки или лентички, поръсва се с едро надробен леко пикантен червен пипер и с клечки за зъби (аз това съм използвала) се вършат мини шишчета. За украса - листа от айсберг, праз лук, морков.

Крайният резултат е една ефектна и вкусна комбинация!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР