Ето, че театралният сезон започва с пълна сила. Повечето от

...
Ето, че театралният сезон започва с пълна сила. Повечето от
Коментари Харесай

Когато една интрига с изневяра се оплете в детективско разследване

Ето, че театралният сезон стартира с цялостна мощ. Повечето от театрите освен в София, само че и в други градове у нас, към този момент могат да се похвалят с първите си изиграни постановки за сезон 2022/2023. В идващите месеци се оставяме в артистичните ръце на създателите, които не се и съмняваме, ще ни приготвят незабравими моменти в театралния салон.
 Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова, “Извънредно неловко ” и новото им зрелище за неуместните обстановки от живота
Когато ситуацията стане “Извънредно неловко ”

За най-неудобните моменти описват Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова в новото си зрелище

Вече можем и да изживеем някои от тях с най-новите постановки, които имаха своите министър председатели. Една от тях е " Инстинктът " , която от предходната седмица пък се играе в Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " във Варна . Любопитното за тази пиеса, написана от Анри Кистмекер, е че е първата поставяна въобще на театралната сцена във Варна. Това се случва на датата 12.03.1921 година и ето, че в този момент, малко повече то век по-късно, можем да я гледаме още веднъж.

Тогава режисьор и реализатор на една от основните функции е Стоян Бъчваров - точно индивидът, на който е кръстен варненският спектакъл. Сред останалите артисти са били Михаил Богданов, Николина Бъчварова, Борис Митев, само че кои са били останалите, по този начин и не е ясно. За постановката " Инстинктът " пък, чийто създател е Анри Кистмекер , тогава към този момент станал прочут и съвременен създател от началото на XX век, няма информация да е била играна в миналото на друга сцена в България.
 Снимка 587534

Така театърът във Варна си остава първият и единствен дом на " Инстинктът " у нас. А новата, по-съвременна режисура, е пресъздадена с помощта на една жена, разкрила оригинала в Кралската библиотека в Брюксел.
 Снимка 587535

И добре, че е споделила находката си с варненския спектакъл, с цел да се срещнем и ние с историята в пиесата. В центъра на този комедиен трилър са френският хирург Жан Берну и неговите близки. В прелестни френски вили към Париж се заформя една конспирация с невярност, която се вплита в детективско следствие и оттова идват и въпросните " провокирани инстинкти ".
 Снимка 587533

Как се разплита обаче сходна драма оставяме да ни опише режисьорът на новата версия, Стоян Радев Ге.К. В функциите са главните персонажи пък са Велизар Емануилов , Недялко Стефанов , Миглена Везирова , Христина Джурова , Станислав Кондов и други.
 Аскеер 2022 - кои са наградените тази година
Кои са наградените с Аскеер за 2022 година

Цветана Манева получи премията си за изцяло творчество по време на церемонията

Следващите дати за " Инстинктът " са на 4 октомври (вторник) и 25 октомври (вторник) от 19:00 ч. в Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров ", Варна . Цялата информация за представлението е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР