Етиопия изгони от страната седем високопоставени служители на ООН, обвинявайки

...
Етиопия изгони от страната седем високопоставени служители на ООН, обвинявайки
Коментари Харесай

Международен скандал: Етиопия изгони седем служители на ООН от страната

Етиопия изгони от страната седем високопоставени чиновници на Организация на обединените нации, обвинявайки ги в интервенция във вътрешните работи. Това провокира интернационален скандал, който може да докара до налагане на наказания на африканската страна, заяви Bloomberg.

Според етиопските управляващи чиновниците на интернационалната организация са надвишили своите пълномощия. В тази връзка външното министерство на Етиопия изиска седем чиновници да изоставен страната в границите на 72 часа. Списъкът на лицата, които би трябвало да бъдат експулсирани, включва представител на Детския фонд на Организацията на обединените народи, началник на екипа за наблюдаване на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида и чиновници от Службата за съгласуваност на филантропичните въпроси.
 Организация на обединените нации: Над 30 000 деца са пред риск от гладна гибел в Етиопия Организация на обединените нации: Над 30 000 деца са пред риск от гладна гибел в Етиопия
Десетки хиляди деца с недохранване рискуват да умрат в труднодостъпните региони на разтърсения от спорове район Тигрей в Етиопия, зас...

Инцидентът провокира бурна реакция измежду представители на интернационалната общественост, в това число представители на Организация на обединените нации и политици от Съединени американски щати. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че точно с помощта на работата на организацията медикаментите, водата, храната и другата филантропична помощ доближават до Етиопия. „ Сега работим с локалното държавно управление и се надяваме, че на чиновниците на Организация на обединените нации ще бъде разрешено да продължат своята значима работа “, акцентира Гутериш.

В същото време прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че решението за експулсиране може да докара до по-строги наказания. В средата на септември Съединени американски щати към този момент вкараха специфичен режим на ограничения против страните в спора в Етиопия за определяне на мир в страната.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР