Естонските власти продължават да издирват потенциално опасна ракета въздух-въздух, изстреляна

...
Естонските власти продължават да издирват потенциално опасна ракета въздух-въздух, изстреляна
Коментари Харесай

Продължават да издирват опасната ракета, изстреляна по грешка над Естония

Естонските управляващи не престават да търсят евентуално рискова ракета " въздух-въздух ", изстреляна простъпка от испански изтребител по време на рутинна подготвителна задача на НАТО. Изстрелът не е провокирал никакви провали. Самата ракета има механизъм за самоизтребление, само че не е изключено да е паднала цяла и дейна на земята.

Ракетата е била изстреляна от испански аероплан, част от въздушната патрулираща задача на НАТО над Балтика. В съответния подготвителен полет са взели участие два испански " Юрофайтъра " и два френски " Мираж 2000 ". След ракетния пуск, сбъднат по несъобразителност, всички машини са се завърнали в непрекъснатата си база в северна Литва.

Изстреляният арсенал съдържа 10 кг експлозив и е засечен за последно на към 40 километра северно от естонския град Тарту. Естонският министър председател Юри Ратас изрази облекчение, че при случая няма жертви и вреди.

Естония, Литва и Латвия нямат изтребители и разчитат за защита на въздушното си пространство на сътрудниците от НАТО. Испанското министерство на защитата проверява събитията към неправилния ракетен старт.

 Самолет на НАТО простъпка изстреля ракета над Естония Самолет на НАТО простъпка изстреля ракета над Естония
Министерството на защитата на Испания е почнало следствие на случай, при който по-рано през днешния ден изтребител „ Еврофайтър “ простъпка е изстрелял ракета...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР