Естония одобри нов пакет от военна помощ за Украйна, включително

...
Естония одобри нов пакет от военна помощ за Украйна, включително
Коментари Харесай

Естония ще увеличи военната помощ за Украйна

Естония утвърди нов пакет от военна помощ за Украйна, в това число минохвъргачки и противотанкови оръжия, оповестиха от пресслужбата на Министерството на защитата на Естония, съобщи Kyiv Post.

Освен това страната възнамерява да поддържа самодейността на Обединеното кралство за разширение на обсега на образование на украинските сили и доставка на полева болница в Украйна в съдействие с Германия.

„ Боевете в Украйна не престават да са интензивни. Въпреки че от ден на ден и повече западни оръжия доближават фронтовите линии, нашата морална отговорност е да продължим да поддържаме Украйна. Украинската войска се бори за нашите споделени полезности и в случай че има нещо, което можем да изпратим на украинците, би трябвало да го създадем “, акцентира министърът на защитата Хано Певкур.

Той смята, че естонските отбранителни сили имат необикновен опит в образованието на резервисти за осъществяване на бойни дейности в интензивна война против по-голям съперник. Освен оръжия и образование, Естония ще поддържа медицинския потенциал на въоръжените сили на Украйна. За задачата балтийската страна в съдействие с Германия дава на Украйна втора полева болница.

Певкур съобщи, че Западът би трябвало да продължи да бъде квалифициран за съветска осведомителна война и агитация, изключително за подправена информация, която допуска, че Западът се е уморил да поддържа войната и че помощта, предоставена на Украйна, е неефективна.

„ Точно както помощта, която към този момент беше предоставена, ясно демонстрира, че не сме изтощени, всички наши съдружници потвърдиха готовността си да оказват помощ на украинците в тяхната освободителна война, до момента в който е належащо “, означи Певкур.

Естония даде военна помощ на Украйна на стойност 250 млн. евро, която включва противотанкови ракетни системи Javelin, гаубици, противотанкови мини, противотанкови гранатомети, минохвъргачки, разнообразни леки оръжия, муниции, транспортни средства, средства за връзка, здравно съоръжение и консумативи, персонални защитни средства (каски, бронежилетки), както и храни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР