Естония изпрати на Украйна нов пакет военна помощ, включващ автомати,

...
Естония изпрати на Украйна нов пакет военна помощ, включващ автомати,
Коментари Харесай

Украйна получи близо 400 милиона евро военна помощ от Естония

Естония изпрати на Украйна нов пакет военна помощ, включващ автомати, револвери, дронове, термовизионни камери, както и генератори, зарядни устройства и облекла. Общо естонските управляващи са отпуснали близо 400 млн. евро (над 1% от Брутният вътрешен продукт на страната) за помощ на Киев, заяви радиотелевизионната компания ERR.

Естонският министър на защитата Хано Певкур се срещна с украинския си сътрудник Олексий Резников в Киев и по време на срещата разгласи новия пакет от помощи. В съдействие с Германия, Естония е предала на Украйна две полеви лечебни заведения и медикаменти на стойност към 15 млн. евро. Трета полева болница ще бъде основана в съдействие с Нидерландия и Норвегия, които са отпуснали 7,8 млн. евро за плана и ще бъде построена в Украйна през идващите седмици.

През февруари Естония предложи на страните от Европейския съюз (ЕС) да влагат към 4,3 милиарда евро в взаимно закупуване на 1 млн. муниции за Украйна. Според изчисленията на естонците Украйна употребява приблизително от 60 000 до 210 000 боеприпаса на месец и те считат, че Европейски Съюз би трябвало незабавно да усили потенциала на отбранителната си индустрия, " с цел да помогне на украинската войска да устои във войната ". Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че спорът в Украйна изисква голямо количество муниции, заради което алиансът възнамерява да усили запасите си./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР