Естонецът От Тенак спечели рали Швеция, втори кръг от Световния

...
Естонецът От Тенак спечели рали Швеция, втори кръг от Световния
Коментари Харесай

Естонецът От Тенак спечели рали Швеция

Естонецът От Тенак завоюва рали Швеция, втори кръг от Световния рали шампионат.

Световният първенец за 2019 година Тенак с " Форд Пума " зае лидерската позиция в надпреварата в края на съботния ден и съумя да я задържи и във финалните три стадия в неделя. Тенак приключи с задатък от 18.7 секунди преднина пред ирландеца Крейг Брийн ( " Хюндай i20 N " ) и донесе първа победа на отбора си М-Спорт от повече от една година.

На трето място остана белгиецът Тиери Ньовил, също с Хюндай i20 N. Ньовил, който завоюва четири стадия в съботния ден, даде най-бързо време и в предпоследния 17-и стадий. Така той приключи на тъкмо 20 секунди от Тенак и напълно малко не му стигна, с цел да окупира най-малко втората позиция.

Преди последния стадий Брийн, който взе участие единствено в някои надпревари от Световния рали шампионат, преднамерено провокира 10-секундно наказване, с цел да даде опция на съотборника си Ньовил да го изпревари, само че белгиецът позволи неточност в решителната права и по този начин в последна сметка се оказа трети.

Финландецът Кале Рованпера, който кара " Тойота Ярис ", завърши на четвърто място, а петицата се добави от съотборника му Елфин Евънс от Англия.

В генералното след два кръга Тенак е лидер с 41 точки, следван от международния първенец за 2022 година Рованпера с 38 точки и Ньовил с 32.

Следващият кръг от Световния рали шампионат е рали Мексико сред 16 и 19 март.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР