Еспресо, с мляко, със сметана, със соево мляко, с парченце

...
Еспресо, с мляко, със сметана, със соево мляко, с парченце
Коментари Харесай

Вижте какво казва за вас кафето, което пиете

Еспресо, с мляко, със сметана, със соево мляко, с късче шоколад, с лъжичка мед, капучино… За мнозина е невероятно да преживеят и ден без 2-3 чашки положително кафе.
Авторите на книгата „ The You Code: What your habits say about you “ (Вашият код: какво приказват навиците ви за вас), Джуди Джеймс и Джеймс Мур, въз основа на свои проучвания сред хората, обичащи кафе, са заключили, че типът на кафето има връзка с характера на персоната, която го пие. Тоест, сходни хора поръчват сходно кафе.
Еспресо – най-разпространеният метод на подготвяне на кафе. Бързо и просто, нормално си го поръчват сериозно настроени хора, циници, саркастици, та даже и нападателни хора. Сменят си настроенията като носни кърпи, харесват здравословния метод на живот и постоянно го практикуват, обичат да бъдат водачи, а и са такива и нямат доста време за злословене и дълго пиянство на кафе.
Турско кафе – става въпрос за минималистични и готини хора, които не демонстрират възприятията си току по този начин, не са трагични. Също са склони към смяна в настроението. Най харесват другарство на четири очи, а не огромни компании. Тихи са и обичат да се състезават.
Кафе с мляко – в прочут смисъл заплахата под формата на кафе се разводнява благодарение на мляко. Тази персона харесва да бъде призната, да бъде обичана. За нея е значима сигурността, умее да бъде и много твърдоглава. Избягва директните спорове и разногласия, заобикаля и мръсната работа, лоялна е в фамилния кръг. Най-добре се усеща в приятна атмосфера и с най-близките другари.
Кафе със сметана – тези хора постоянно са огромни позьори и артисти. Искат да бъдат известни, следват модата и новите трендове. Нямат лично виждане за нещата и постоянно не схващат иронията.
Капучино – става въпрос за прекомерно оптимистична персона, която обича хората и контактите с тях. Има цели, само че вижда единствено края, а не дребните елементи и тежката работа до постигане на задачата. Често стартира неща, само че не ги довършва.
Моментно (разтворимо) кафе – спокойна персона, която не бърза за на никое място, не драматизира и нормално споделя какво мисли. Понякога другите я считат за повърхностна, защото няма някакви огромни упоритости и не е склонна към случки, както на работа по този начин и в секса. Често сменя положително и неприятно въодушевление за къс интервал от време.
Безкофеиново кафе или кафе със соево мляко – нормално става въпрос за персона, загрижена за околната среда, само че постоянно е единствено загрижена, а не подхваща съвсем нищо. Ако желанието към соевото мляко вместо кравето не е по здравословни аргументи, то става въпрос за огромен артист.
Според създателите на книгата, хората, които настойчиво отхвърлят да пият кафе, са уплашени, опасяват се от живота.

И една дребна статистика:
33 % от хората пият кафе, тъй като това е мотив да са в компанията на приятелите си.
14 % пият кафе, тъй като обичат да греят ръцете си на топлата чашка.
14 % са същински пристрастени към кафето.
11 % пият кафе с цел да се концентрират по-лесно.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР