Ескедрата руски военни кораби на Северния флот, водени от фрегатата

...
Ескедрата руски военни кораби на Северния флот, водени от фрегатата
Коментари Харесай

Руската бойна ескадра напусна пристанището на Хавана

Ескедрата съветски военни кораби на Северния флот, водени от фрегатата " Адмирал Горшков ", приключи неофициалното си посещаване и напусна кубинското пристанище Хавана, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Днес отрядът кораби на Северния флот, отпред с фрегатата " Адмирал Горшков ", приключи дейностите по неофициалното посещаване и напусна пристанището Хавана на Република Куба ", оповестиха от пресслужбата на Северния флот.

От пресслужбата припомниха, че по време на престоя си в пристанището екипажите на съветските кораби са взели присъединяване в протоколни, тържествени и възпоменателни мероприятия, в това число и такива, отдадени на Деня на Русия.

Президентът на Куба Мигел Диас-Канел посети фрегатата " Адмирал Горшков " и атомната подводница " Казан ", до момента в който се намираха в пристанището на Хавана.

Фрегата на съветските Военноморски сили и атомна подводница дойдоха в пристанището предходната седмица, което, както обявиха и Куба, и Съединени американски щати, не представляваше опасност, само че беше необятно възприето като съветска проява на мощ на фона на изостреното напрежение към войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР