„Ескалацията на напрежението и евентуална голяма война между Иран и

...
„Ескалацията на напрежението и евентуална голяма война между Иран и
Коментари Харесай

Наш експерт гадае иде ли голяма война между Иран и САЩ

„ Ескалацията на напрежението и възможна огромна война сред Иран и Съединени американски щати не дават отговор на стратегическите цели на двете държави… Една война би имала унищожителен темперамент, нещо, което интернационалната общественост няма да допусне. Трябва да има реакция на Организация на обединените нации, на Съвета за сигурност за понижаване на напрежението и капсулирането на спора “. Това сподели специалистът по интернационална политика Димитър Гърдев.

Димитър Гърдев, Снимка: Любомир Тодоров, БНР
Според него нанесените удари от Иран по американски обекти в Ирак ще имат резултат върху иранското общество, за това, че Иран съставлява фактор и че има реакция против убийството на Касем Сюлеймани: „ Това притиска управлението на страната като събитието, което докара до тези ракетни удари “.

Експертът акцентира, че Европейският съюз (ЕС) е мощно смутен от обстановката в Близкия изток и поради доставките на нефт, и поради възможен миграционен напън: „ Евросъюзът е смутен и от решението на иранското управление да излезе от така наречен „ иранска договорка “.

Ударна група на самолетоносача USS Harry Truman зае позиция в Оманския залив поради иранската ракетна офанзива

Димитър Гърдев уточни и другите страни, обезпокоени от обстановката – Израел, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Катар.

„ Иран е страната с най-вече бойни дронове сега. Тази военна стратегия е развита в големи размери. Държавите в обсега на тези средства са извънредно обезпокоени, защото опълчването сред Съединени американски щати и Иран ще бъде на територията на Залива и изключително в Ирак “, разясни той.

Гърдев е безапелационен, че безрезервна поддръжка на Русия към Иран е невъзможна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР