Есента идва. Синоптиците очакват сериозно захлаждане в началото на следващата

...
Есента идва. Синоптиците очакват сериозно захлаждане в началото на следващата
Коментари Харесай

Температурите падат значително другата седмица

Есента идва. Синоптиците чакат съществено захлаждане при започване на идната седмица. Температурите ще паднат с към 10 градуса, ще има и валежи.

До петък минималните температури ще са сред 9 и 14 градуса, а дневните – 23-28 градуса. Времето ще е най-вече слънчево.

В края на седмицата - още в събота и неделя ще нахлуе леден въздух и дневните температури ще се намалят доста.

След това захлаждане ще имаме кратковременно стабилизиране с покачване на дневните температури, само че постепенно и бавно вървим към есента.

"Очаква ни шарена есен, напълно обикновено за нашите ширини”, съобщи пред NOVA Анастасия Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология.

Какво ще стане от през днешния ден нататък с Национален институт по метеорология и хидрология

"Днес в 9.30 стартира съвещанието, в което чакаме от Българска академия на науките да подпише съглашението посред ни за овакантяване на Академията, изясни Стойчева. Заедно с това се надяваме че ще бъде назначен шеф ".

Тя бе безапелационна, че "този колапс безпределно затруднява работата ни ".

Днес изтича крайният период , който синоптиците, недоволни от финансирането на работата им в границите на Българска академия на науките, дадоха за назначение на управление на Института.

Те предизвестиха, че в случай че това не се случи, ще спрат прогнозата за времето, обезпечавана 24 часа в денонощието. До края на деня се чака да бъдат прегледани кандидатурите за краткотраен шеф на Национален институт по метеорология и хидрология. От 20 дни структурата е без управление.

Управителните органи на Българска академия на науките твърдят, че според своите пълномощия, ще обезпечат всички нужни условия за обикновено, умерено и безпроблемно действие на Института до привършване на процедурата по преструктурирането му.

Времето през днешния ден

Днес денят ще е топъл и изсъхнал, с температури до 28 градуса. Облачността ще е по-значителна до обяд в Западна, а след обяд в Източна България и Родопите. Вероятността за превалявания е минимална.

По Черноморието

По Черноморието ще е облачно до обяд. След това ще се откри слънчево време с температури към 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е едва, с височина на вълните до 1 метър. В идващите 2 дни ще се усилва по южното крайбрежие.

Южно от България последните летни дни ще се задържат обичайно по-топли. През цялата седмица термометрите ще гонят температури към 26-28 градуса в региона на Солун и Кавала, и към 30-32 градуса в южните елементи на Гърция и западното крайбрежие на Турция.

В планините

В планините ще е слънчево. В масивите на Южна България ще се заоблачи, само че преваляванията са малко евентуални. Термометрите на височина 1200 метра ще демонстрират към 18 градуса, а на 2000 метра – към 12 градуса.

Прогнозата за времето - частична и по-малко

Жега и мраз ни чакат през септември, по кое време ще вали

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР