Есента е тук! Навън захладня, а дните стават все по-кратки…

...
Есента е тук! Навън захладня, а дните стават все по-кратки…
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за септември 2021 г.

Есента е тук! Навън захладня, а дните стават все по-кратки… И когато пристигна вечерта, някак напълно естествено настъпва време за чаша вино и хубава книга. Време за среща с места и хора, които не познаваме…

По традиция при започване на месеца поглеждаме към най-продаваните заглавия от каталога на издателство „ Сиела “. За да открием там истории за страховити закононарушения и силата на човешкия дух, за мръсни мечти и същинско другарство.

Ще минем през цели 101 отбивки, с цел да се разходим до мистичните Родопи и да е впуснем в осъществяването на Мисия Туран. Време е за „ нашето време “ и 10-те най-продавани заглавия за месец септември.


10. „ Пепел в снега “
Рута Сепетис

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2021 година

Първият разказ на Рута Сепетис разказва историята на младо момиче от литовски генезис, което е изпратено дружно със фамилията си в каторга в Сибир.

Зимата на 1941 година, Литва.

Лина е нормално петнайсетгодишно момиче – рисува, заяжда се с брат си, влюбва се мощно. Докато една съдбовна нощ офицерите на чудовищната руска военна полиция – Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), нахлуват в дома ѝ и разрушават на части фамилията ѝ и живота, който познава.

Баща ѝ, уважаваният ректор на университета в столицата Вилнюс, изчезва безследно, а Лина, майка ѝ и по-малкият ѝ брат са натъпкани във вагон за добитък дружно с други жертви, измежду които юристи, учители и лекари. По заповед на Сталин като че ли безкрайният трен поема на север, към Сибир. Пътешествието е постепенно и трудно, мнозина умират – убити от апетит, безсилие или премахнати от безмилостните руснаци.

Лина намира разтуха единствено в рисуването. С риск за живота си и въоръжена с късчета въглен, тя документира злокобните събития към себе си. Крепи я вярата, че може би ги карат към лагера, в който е затворен татко ѝ. Младото момиче има вяра, че може да оцелее там, където да живееш, е закононарушение.

9. „ Маргаритка: Биби и Мими на детска градина “
Илия Деведжиев и Веселка Велинова

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2021 година

Посещаването на детска градина от време на време е сложен миг в живота на всяко малко дете и неговото семейство. Ние родителите не всеки път съумяваме да разбираем добре за какво би трябвало да се върви на детска градина и постоянно сме неразбрани от децата. 

В „ Биби и Мими на детска градина “ разказваме забавна история за новия другар на Биби и Мими – Макси. Той за първи път ще посещава тяхната детска градина и се опасява от поредност провокации и проблеми, с които му следва да се срещне.

Тази брошура е петата от нова детска поредност, в която децата научават за потребните привички в занимателни завършения дружно с Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето.

Книжката в ръцете ви е основана с доста обич към българските деца.

Ние от „ Маргаритка “ искрено имаме вяра, че с истории като тази децата по-лесно схващат смисъла на потребните привички, и оказваме помощ на всеки родител да трансформира научаването им във вълнуващо за дребния човек прекарване.

8. „ Скъпа Ейва “
Илса Мадън-Милс

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2021 година

Една нощ всичко се променя…

След див училищен ваучър красивата тийнейджърка Ейва се озовава в гората – сама, объркана и поругана. Случката се трансформира в контузия освен за тялото, само че и за душeвността й. Превръща се обаче и в упоритост – да превъзмогне страданието, да преодолее срама и да подреди живота си.

Месеци по-късно Ейва най-накрая е подготвена да се завърне в учебно заведение. Само че към този момент нищо няма да бъде същото.

Въпреки че е жертва, тя не получава състрадание. Не получава поддръжка. Посрещат я упреци и обвинявания. Сякаш целият свят е против нея.

Тогава в ръцете й се озовава едно писмо. От скришен почитател, който е част от известния момчешки хайлайф на гимназията. Скоро това ще докара до буйна връзка, в която възприятията ще изригнат в океан от секс, ревнивост и подозрение.

Похотта обаче няма да бъде единственото оръжие на Ейва. За нея похотта ще е единствено началото…


7. „ Зад нейните очи “
Сара Пинбъра

Луиз е самотна майка, оплетена в отговорности и отговорности. Но една инцидентна свалка в бар с трогателен мъж трансформира всичко – тя си спомня, че е още млада и привлекателна.

До понеделник, когато отива на работа и се среща с новия си началник Дейвид. Да, мъжът от бара. Да, женен. За неотразимата Адел, която очарова всички. Да, създали са грешка… въпреки погледът на Дейвид да споделя друго.

След което двете дами се запознават… и ненадейно стават близки приятелки.

Адел признава, че има потребност от поддръжник, че бракът ѝ в действителност надалеч не е приказката, която наподобява.

Дейвид управлява всяка нейна крачка, а тайните от предишното, като съскащи змии, изпълзяват на ярко една по една.

6. „ Едно лято в Париж “
Сара Морган

Грейс постоянно е желала да управлява всичко – от рождените дни на децата си до фамилната почивка. Тя е толкоз захласната от това, че даже не усеща по какъв начин нейният на пръв взор постоянен брак е заплашен. За 25-годишнината им тя е уредила за себе си и своя брачен партньор сантиментално пътешестване до Париж – без даже да го попита. Всичко обаче се проваля, когато вместо да се зарадва, той желае бракоразвод и признава, че има спекулация.

В същото време, от другата страна на Океана, Одри, младо момиче от Лондон с дислексия, се пробва да загърби изцяло досегашния си живот, да не помни за своята майка алкохоличка и най-сетне да стартира да преследва фантазиите си.

В Париж орисите на две дами ще се срещнат. Едната – скована, възпитана, сериозна, а другата – буйна, смела и без задръжки.

И до момента в който Грейс се пробва да помогне на Одри да научи френски и да преодолее компликациите от дислексията, с цел да задържи работата си, самата тя научава доста за това, което би могла да бъде, в случай че най-малко малко се отпусне.

В града на любовта всяка от тях ще преживее и своята парижка любовна история, ще научи доста за себе си и ще откри храброст да преодолее компликациите в своя живот и да се изправи пред своите неточности и своите демони.

5. „ Мистичните Родопи “
Иво Георгиев

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2021 година

Текстовете на Иво Георгиев не са пътеписи, а както самият той ги назовава –   „ родописи “. Няма да ви дадат единствено подробни насоки по какъв начин да стигнете до обещано място, а ще ви оказват помощ да откриете душата на планината.

Пътуването към нея е постепенно, безгрижно прелестно, цялостно с гледки, хубости, същински хора, върхове, мемоари и фантазии.

Потопете се в Родопите – божествено кътче, което можете да посещавате цялостен живот, само че в никакъв случай няма да опознаете напълно

Родопите са едно от най-красивите места на света.

Родописите на Иво Георгиев ни повеждат из красивата, тайнствена и безконечна планина.

Планината ни притегля, ухажва и примамва в своите глъбини, където можеш да се изгубиш доста елементарно. Само с цел да се намериш още веднъж.

„ Мистичните Родопи “ на Иво Георгиев разказва доста такива „ намирания “.

4. „ Мисия Туран “
Алек Попов

 10-те най-продавани книги на издателство

В отдалечен Туран, дребна изостанала република в центъра на Азия, експедиция от далечна България, развита, богата страна в състава на Европейски Съюз, търси корените на великото в миналото българско племе.

Проф. Несторов има вяра, че локалните поданици са директни потомци на прабългарите, и е подготвен да мери хиляди глави, с цел да потвърди теорията си. А в България се задават избори.

Нацията се топи, рейтингът на политиците пада. Какво по-хубаво от откриването на нови българи, които да пуснат „ вярната “ бюлетина?

Историческата задача да интегрира братята по кръв се пада на проф. Докузанов, идеолог на телевизия „ Онгъл Нюз “, специалист по градежи на достоверни замъци, продавач на легенди и ритуални чаши от черепи на византийски бойци.


3. „ Големите неточности на Втората международна война “
под редакцията на Жан Лопес и Оливие Виевиорка

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2021 година

Втората международна война продължава да притегля вниманието, а големият размер документи разрешава нови тълкования на събитията. В „ Големите неточности на Втората международна война “ водещите френски историци Жан Лопес и Оливие Виевиорка събират интернационален екип откриватели и се концентрират върху 20 основни момента от световното опълчване, които могат да бъдат избрани като стратегически неточности.

Какви са аргументите за всяка от тях, какво е довело до вземането на едно или друго решение, по какъв начин са повлияли на общия ход на събитията – и било ли е допустимо да бъдат избегнати… отговорите са в тази книга.

Нашето проучване няма за цел да раздава бели и черни точки. По-скоро то се стреми да разбере претекстовете зад решенията, чийто резултат постоянно се оказва гибелен, а от време на време и пагубен. Причините сигурно са голям брой, в случай че не считаме, че тогавашните водачи са били непоносимо глупави или захласнати от най-зловещи замисли. Така че въпросът би трябвало да бъде преформулиран: за какво тези мъже са взели неприятни решения?

2. „ Този ден “
Бланка Липинска

 10-те най-продавани книги на издателство

Спиращо дъха, завладяващо и трагично – продължението на международния бестселър „ 365 дни “ е тук. Любовта на Лаура и Масимо гори като огън!

Животът на Лаура наподобява на приказка: блестяща сватба; брачен партньор, който извършва всяко нежно желание; величествена вила на брега на морето и разкош, какъвто не е познавала до момента.

Всичко щеше да бъде идеално, в случай че мъжът до нея не беше дон Масимо Торичели – глава на могъща мафиотска фамилия.

Да си омъжена за един от най-опасните мъже в Сицилия си има своите последици и младата жена скоро ще разбере това. Защото Масимо има доста врагове, които няма да се спрат пред нищо, с цел да го наранят. И единствено една уязвимост – Лаура.

1. „ 101 отбивки – Презареждане “
Иван Михалев

 10-те най-продавани книги на издателство

Поемете по непознати пътеки, открийте секрети кътчета на България и направете най-малко 101 отбивки с новият справочник на Иван Михалев.

Време е да презаредите батериите измежду природата. Направете го с най-новия справочник от именитата поредност „ 101 отбивки “, чиито предходни издания влязоха в класацията на бестселърите в България.

Омръзна ли ви от локдауни и забрани по време на пандемията? Време е за презареждане с доста нови дестинации.

Книгата ще ви води до нови 101 забавни дестинации, които ще ви се прииска да споделите с приятелите си във Фейсбук и Instagram. Някои от тези дестинации са чисто нови – открити или основани в последните година-две.

На страниците на книгата „ 101 отбивки: Презареждане “ ще откриете:

  • секрети водопади;
  • красиви пещери;
  • тракийски светилища;
  • причудливи скални феномени;
  • антични мегалити;
  • вековни дървета;
  • свещени места;
  • китни села и архитектурни резервати.

Плюс още доста забавни и малко познати забележителности, които няма да намерите в листата на „ 100-те национални туристически обекта “.

Без скрити реклами на хотели и заведения. Защото това е книга за пътешественици, а не за туристи.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР