Есента е красив и пъстър сезон, но той е преходен,

...
Есента е красив и пъстър сезон, но той е преходен,
Коментари Харесай

Вижте кои храни са истински антидепресанти

Есента е хубав и цветен сезон, само че той е временен, споделяме „ довиждане “ на лятото и топлото, слънчево време и доста постоянно се стига до внезапна промяна в настроенията, даже и депресии. Различните хора се оправят с този необикновен интервал по разнообразни способи – някои с пътувания, други с шопинг, трети с приятни срещи, а четвърти... с ядене.
Диетологът Тамила Арсениев предложи в портала „ Festa.ru” някои храни, помагащи да избегнем депресията. Този лист включва артикули, които могат да задействат производството на хормоните на щастието в организма, в това число серотонин, ендорфини и допамин.
Начело в листата е бразилският орех . Консумацията единствено на три ядки дневно оказва помощ за попречване на положения, като незаинтересованост, меланхолия и нараснала тревога. Положителният му резултат се дължи на огромното количество селен, който е виновен за хормоналния баланс.
В същото време, с цел да се предизвика синтеза на аминокиселината тирозин, както и да се сведе до най-малко нервното напрежение, се предлага да включим в седмичното си меню по няколко стриди . Те са доста потребни, защото са богати на цинк, който може да повлияе на мозъчната функционалност и метаболизма.
Специалистът също по този начин предлага да не подценяваме бананите , които съдържат огромно количество витамини, минерали и потребни въглехидрати.
„ Последното хранително вещество предизвиква усвояването на триптофана, а съдържащият се в банана витамин В6 трансформира това вещество в серотонин. Затова не би трябвало да подценяваме бананите, те в действителност усъвършенстват настроението “, показа Арсениева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР