Есента е идеалният сезон, през който да се насладим на

...
Есента е идеалният сезон, през който да се насладим на
Коментари Харесай

Полезни храни за кожата през есента

Есента е идеалният сезон, през който да се насладим на избрани плодове и зеленчуци, които са освен вкусни, само че и ни обезпечават редица значими хранителни субстанции. През есента и зимата, както през пролетно-летния сезон, кожата ни се нуждае от специфични грижи, с цел да бъде здрава и красива. Храната също влиза в грижата за нейното положително положение. Вижте кои вкусни плодове и зеленчуци да добавите към менюто си за повече хубост.

Червено цвекло
Вкусен зарзават с високо наличие на калий, фибри, желязо, витамини А, В и С, както и магнезий. Всички тези хранителни субстанции спомагат за предотвратяване от свободните радикали, които водят до прибързано стареене на кожата, както и разнообразни кожни проблеми.

Ябълки
Хапваме ябълки през цялата година, само че като че ли свързваме тези плодове с есента. Консумацията им ни обезпечава витамин С, фибри, флавоноиди. Смята се, че плодовете спомагат за понижаване на кожните раздразнения, акне.

Брюкселско зеле
Брюкселското зеле е богато на витамин С, който е мощен антиоксидант. Благодарение на него кожата ни наподобява по-стегната и гладка, като в същото време предотвратява появяването на слънчеви петна и сухота. Витаминът спомага и за синтеза на колаген.

Тиква
Вкусна, потребна и обичана за ядене през есента и зимата. Тиквата съдържа каротеноиди – съединения, които оказват помощ за попречване появяването на акне посредством понижаване на възпалението и поощряване на клетъчния оборот. Също по този начин спомагат за подсилване на отбраната на кожата против бактерии.

Тиквени семки
Те са част от тиквата, която е чудесна, и нормално по-често хапваме от тези семки през есента, по тази причина няма по какъв начин да не ги споменем в потребните за кожата храни. Тиквените семки са богати на цинк, който подтиква обновяването на клетките и защищава кожата от инфекции. Също по този начин съдържат и витамини А, С и Е, бета-каротин, който е доста потребен за отбрана на кожата от увреждане от слънцето. Вкусните семки ни обезпечават и незаменими мастни киселини, които поддържат кожата свежа и уравновесена.

Карфиол
Още един есенен зарзават за красива и здрава кожа. Карфиолът съдържа положителни количества фолиева киселина, която оказва помощ на кожата да задържа влагата и предизвиква клетките да порастват и да се разделят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР