Есента често се свързва с появата на депресия и известна

...
Есента често се свързва с появата на депресия и известна
Коментари Харесай

Психолог назова 5 начина да не изпаднете в депресия през есента

Есента постоянно се свързва с появяването на меланхолия и известна потиснатост. Това се дължи на неналичието на слънце, студеното време, дъждовните дни и сивота отвън прозореца.

Някои хора обичат есента поради шумоленето на шарени листа под краката им и греяното вино на терасата, а други я ненавиждат поради неналичието на сила, мощ и непрекъснатата отмалялост. Какво да извършите, с цел да излезете от това положение и тази есен да бъде ярка и изпълнена със смисъл? Какви рекомендации би трябвало да следвате, с цел да не станете заложници на есенната меланхолия, споделя Полина Савенко, на практика психолог, арт терапевт, създател на психическата академия „ Psy-art “.

Повече позитивни страсти

" Изпълнете деня си с приятни диалози или разходки в есенния парк и вземете своята доза позитивизъм ", поучава психологът.

Всяка вечер планирайте идващия си ден, пробвайки се да добавите някои дребни удоволствия за себе си към графика. Положителните страсти не постоянно са свързани с пари, по-скоро противоположното. Можете просто да се усамотите в парка и да подишате чистия есенен въздух, до момента в който пиете ароматно кафе. Можете да отидете на пикник с цялото семейство или да нахраните патиците на езерото с детето си. Или просто се отпуснете и гледайте обичания си сериал вкъщи под топло одеяло. Изберете това, което ви изпълва, въодушевява, кара да се усмихвате и да ви ободрява.



Снимка: Getty Images

Имайте занимание

Обикновено, който има доста свободно време, има време за горест. Вместо да лежите на дивана и да гледате скучни телевизионни излъчвания, направете нещо потребно.

„ За да предотвратите тъжните мисли да запълнят вътрешното ви пространство, правете обичаните си неща в свободното си време. Ако към момента нямате занимание, анализирайте какво ви носи наслаждение: четене на книга, игра на билярд или боулинг, а може би и правене на свещи. Намерете това, което ще попълни вашия запас ", акцентира Полина Савенко.

Може би от дълго време сте мечтали да отидете на изобразяване или да се научите да карате ролкови кънки, или да вземете уроци по танци или готварство. Това е едно ново прекарване, което ще донесе доста позитивни страсти, прекарвания и усещания.



Снимка: Pixabay

Погрижете се за храненето си

" Важно е да обърнете внимание на храненето си. Голямото количество зеленчуци и плодове и уравновесената диета ще ви оказват помощ да поддържате равнището на витамини и микроелементи в тялото си ", споделя пред " Фокус " психологът.

Всъщност неприятното въодушевление, апатията и раздразнението може да не са породени от промяна на сезона, а от липса на хранителни субстанции или даже от избрани болести. Затова се пробвайте да се храните разнообразно и уравновесено. Опитайте се да ядете цветни зеленчуци и плодове и е доста евентуално животът ви да свети с ярки цветове.



Снимка: Freepik

Не дръжте страстите си в себе си

Нормално е да изпитваме разнообразни страсти, като те могат да бъдат както позитивни, по този начин и негативни. Анализирайте какво ви предизвиква отрицателни страсти: какви хора, събития, усеща и в случай че е допустимо, пробвайте се да сведете до най-малко или изцяло да изключите тези фактори от живота си.

" Когато се чувствате зле, не забравяйте да наблюдавате какво е предизвикало това положение. Анализирайте какви страсти изпитвате “, поучава Полина Савенко.



Снимка: Freepik

Отървете се от негативните страсти

Важно е да дадете воля на отрицателните страсти и да не ги задържате в себе си, трупайки негативизъм и неодобрение, тъй като рано или късно те ще излязат. Намерете метод да освободите тези страсти по екологичен метод, без да позволявате на околните ви да страдат.

„ Намерете отдушник на отрицателните страсти по екологичен метод, да вземем за пример отидете на бокс или ударете възглавница, когато почувствате, че " купата " с страсти е претъпкана и би трябвало да ги излеете. Това ще спаси хората към вас от неприятното ви въодушевление и ще улесни живота ви “, акцентира психологът.

Превод: GlasNews.bg



Снимка: Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР