Есенните празници са точно зад ъгъла и много хора изваждат

...
Есенните празници са точно зад ъгъла и много хора изваждат
Коментари Харесай

Винаги с подходящи обувки в колата

Есенните празници са тъкмо зад ъгъла и доста хора изваждат своите туристически обувки. Но би трябвало ли да карат с тях? Специалистите изясняват кои обувки са подобаващи за шофиране и кои не. Какви обувки са позволени при шофиране?

Докато наредбите за попречване на злополуки плануват, че обувките би трябвало да обгръщат стъпалото при търговски пътувания, няма такава характерна правна наредба в разпоредбите за придвижване по пътищата. Шофьорите обаче би трябвало да обезпечат надзор над транспортното средство когато и да е, което просто не е допустимо с някои обувки.

Обувките с отворени пръсти, свободните кройки или обувките с висок ток оферират по-малко сцепление върху педалите. При обемисти гумени ботуши, туристически обувки или ски обувки няма чувство за педала заради дебелите подметки и твърдоста им. От друга страна, доста по-трудно е с джапанки или необут бързо да приложите напън върху педала на спирачката при спешно прекъсване.

Плаща ли се застраховката при случай с несъответствуващи обувки? Отговорността покрива вреди, породени от акцидент, без значение от носените обувки. Но това не утешава – съществува риск от понижаване на реакцията и лидерът не може да спре задоволително бързо заради неверни обувки.

Съветът - Шофьорите постоянно би трябвало да обръщат внимание на обувките, които обезпечават цялостен надзор над автомобила. Всеки, който е на открито с туристически обувки или гумени ботуши през есента, или пък е на висок ток отивайки на опера, би трябвало просто да постави чифт спортни обувки в багажника, с цел да се обуе преди да подкара колата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР