ЕС заяви в понеделник, че спешно ще обсъди нов кръг

...
ЕС заяви в понеделник, че спешно ще обсъди нов кръг
Коментари Харесай

ЕС обсъжда нов кръг от санкции срещу Русия

ЕС съобщи в понеделник, че незабавно ще разиска нов кръг от наказания против Русия, поради " зверствата” в украинските градове, които са били окупирани от съветските войски.

Европейският съюз " незабавно ще продължи да работи за по-нататъшни наказания против Русия ", сподели висшият представител на външната политика Жозеп Борел в изказване от името на блока. „ Ние сме напълно солидарни с Украйна и украинския народ в тези мрачни часове за целия свят “, акцентира той.

В изказването си Борел сподели, че Европейски Съюз " осъжда най-строго " зверствата от съветските сили в украински градове, в това число град Буча, където са открити трупове със вързани ръце. „ Кланета в град Буча и други украински градове ще бъдат вписани в листата на зверствата, осъществени на европейска земя “, сподели Борел. Той добави, че " съветските управляващи са виновни за тези зверства, осъществени, до момента в който те са имали ефикасен надзор над региона ".

Служител на Европейски Съюз сподели пред Агенция Франс Прес, че тази седмица ще бъде разискван нов пакет от наказания против Русия. След това външните министри на Европейски Съюз биха могли да го прегледат или в коридорите на среща на НАТО, която ще се организира в сряда и четвъртък, или на постоянното си съвещание при започване на идната седмица. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР