ЕС в скоро време ще оформи договора с американската компания

...
ЕС в скоро време ще оформи договора с американската компания
Коментари Харесай

EC договаря 300 млн. дози и от новата COVID ваксина

Европейски Съюз в скоро време ще оформи контракта с американската компания Pfizer и немската компания BioNTech за закупуването на 300 милиона дози от тяхната ваксина против новия ковид. Тя в този момент е в третата фаза на създаване и тестване, оповестиха през днешния ден от Европейската комисия. През септември Европейски Съюз подписа краткотрайно съглашение с фирмите.Еврокомисарката по опазването на здравето Стела Кириакидис приветства насърчаващата вест на двете лаборатории, че тяхната ваксина в развой на създаване ефикасна на 90 % против COVID-19.
Припомняме, че Европейската комисия има към този момент договорка със " Санофи " и " Глаксо Смит Клайн ", която ще разреши на 27-те страни членки да купят до 300 милиона дози от ваксина против новия ковид, разработвана от двете фармацевтични компании.

Това е вторият контракт за обезпечаване на евентуална ваксина, подписан от Европейска комисия. Първото съглашение бе подписано предишния месец с " Астра Зенека " за обезпечаване на до 400 милиона дози.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР