ЕС трябва да отчита „опасното състояние” на преговорите по Брекзит

...
ЕС трябва да отчита „опасното състояние” на преговорите по Брекзит
Коментари Харесай

Guardian: В Лондон са убедени, че от провала на сделката по Брекзит ще се радват само в Кремъл

Европейски Съюз би трябвало да регистрира „ рисковото състояние” на договарянията по Брекзит и да се приготвя за вероятността да не може да подписа съглашение с Лондон. Такова предизвестие прави в The Guardian ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер в обявата „ Brexit: EU is getting ready for no-deal, says Jean-Claude Juncker” (Брекзит: Европейски Съюз се готви за не-сделка, споделя Жан-Клод Юнкер).

Юнкер към този момент упълномощил на генералния секретар на Еврокомисията Мартин Селмайру да се заеме с подготовка на разновидността, при който на Европейски Съюз и Англия няма да им се удаде да сключат съглашение. Чиновникът даже съумял да приготви редица законодателни промени за случая.

Високопоставен източник в английското държавно управление декларирал, че сривът по съглашението за Брекзит устройва единствено съветския президент Владимир Путин. „ Ако, не дай Боже, ние се окажем в обстановка на горчив бракоразвод с Европейски Съюз и се озлобим по повод един към различен, аз не мисля, че това ще донесе на някого полза” – отбелязал в диалога с The Guardian анонимният служител.

„ Това е губеща за всички страни. Единствените хора, у които сходен вид буди усмивка, това са хората в Кремъл и в други места, където желаят злото на европейската демокрация” – добавил политикът. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР