ЕС ще разгледа заявление за забавяне на Brexit, ако Лондон

...
ЕС ще разгледа заявление за забавяне на Brexit, ако Лондон
Коментари Харесай

Берлин готов на отлагане на Brexit при определени условия

ЕС ще прегледа заявление за закъснение на Brexit, в случай че Лондон го изпрати, съобщи шефът на немското външно министерство Хайко Маас.
Германия даде да се разбере, че при избрани условия е подготвена да даде на Лондон още едно закъснение по въпроса за отдръпването от Европейския съюз. " Ако Обединеното кралство изиска удължение (на времето, належащо за подготовка на Brexit), ще го разгледаме по градивен метод ", съобщи немският външен министър Хайко Маас, чиито думи цитира в неделя в. „ Welt am Zontag “. " Имаме ясна цел - да реализираме консенсус с Англия (по този въпрос) ", добави Маас. Освен това, съгласно него, ясно е, че закъснение след авансово откритата дата 31 октомври би трябвало да бъде съпроводено от „ вероятност “ за по-нататъшни дейности. " Несигурността е възходяща тежест за нашата стопанска система и жизнеспособността на Европейски Съюз ", сподели немският министър, представен от БГНЕС.
В същото време 27-те останали държави-членки на Европейски Съюз би трябвало единомислещо да се съгласят да удовлетворят настояването на английското държавно управление. Франция към този момент даде да се разбере, че не счита новото закъснение на Brexit за вярната мярка, защото английското държавно управление не показва различни решения.
Очаква се Лондон, съгласно решението на премиера Борис Джонсън, да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, в краен случай даже без съглашение, макар че законът задължава премиера да кандидатства за удължение на периода за Brexit, в случай че до 19 октомври съглашение за евакуиране от Европейския съюз не бъде утвърдено.
Как Джонсън желае да заобиколи закона, не е ясно, отбелязва ДПА. С Brexit без контракт, настояват специалисти, са вероятни огромни загуби за английската стопанска система и други области на живота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР