ЕС се надява, че донорската среща, която се провежда в

...
ЕС се надява, че донорската среща, която се провежда в
Коментари Харесай

Захариева: Възстановяването на Сирия може да започне само след истински политически процес

ЕС се надява, че донорската среща, която се организира в Брюксел за Сирия ще даде подтик на блокираните мирни ходове под егидата на Организация на обединените нации. В конференцията вземат участие близо 80 страни и представители на разнообразни организации.
Министърът на външните работи Екатерина Захариева съобщи, че форумът  е дал явен знак за нуждата от политически разговор за Сирия: " Възстановяването може да стартира единствено след същински политически развой. Всички признахме, че за жалост, от 2015-та година, тогава, когато Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо утвърди резолюция, в която се начертават шест стъпки от проекта за политически преход и деескалация на напрежението в Сирия, същинският политически развой въщност към момента не е почнал. Истината е, че сигналът и известието, което всички дадохме, е че би трябвало дружно да стартираме да изпълняваме решенията, които сме взели ".
По-рано стана ясно, че Европейският съюз ще даде на Турция спомагателни 3 милиарда евро за сирийските бежанци на нейна територия. Отделно от това Германия отпуска 1 милиард евро за Сирия и за бежанците от тази страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР