ЕС предупреди за опасностите от военна ескалация във Венецуела и

...
ЕС предупреди за опасностите от военна ескалация във Венецуела и
Коментари Харесай

ЕС: Има опасност от военна ескалация във Венецуела

ЕС предизвести за заплахите от военна ескалация във Венецуела и акцентира, че ще продължи присъединяване си в интернационалните начинания в опит да се откри спокойно решение на рецесията в тази страна.

" Категорично изключваме всякаква поддръжка или приемане от Европейски Съюз на военна ескалация във Венецуела ", съобщи шефката на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини на конференция след срещата на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Испанският външен министър Жозеп Борел изрази безпокойствие от сведенията за разполагане на военни сили на Съединени американски щати при границата сред Колумбия и Венецуела.

" Тези информации би трябвало да бъдат доказани. Ние обаче би трябвало по всевъзможен начин да избегнем военна ескалация във Венецуела ", сподели той.

Като съпредседатели на интернационалната контактна група за Венецуела, Европейски Съюз и Уругвай ще изпратят експертна задача тази седмица в Каракас " за оценка на нужната поддръжка за започване на либерален и кротичък преход " и по-конкретно образуване на свободни президентски избори, посочи Могерини.

" Европейски Съюз показва страдание за решението на управляващите на Венецуела да върнат назад през вчерашния ден петима консервативни европейски депутати , само че не се чака задачата ЕС-Уругвай да срещне компликации ", увери тя.

" Изход от политическата рецесия във Венецуела могат да бъдат единствено президентски избори. Според нас този либерален излаз е поверен на (председателя на венецуелския президент и самообявил се за и.д. президент) Хуан Гуаидо, тъй като през днешния ден той има легитимността да провежда тези избори ", съобщи френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР