ЕС предупреди, че Франция и още пет държави рискуват да

...
ЕС предупреди, че Франция и още пет държави рискуват да
Коментари Харесай

Франция и още пет държави от ЕС може да нарушат правилата за дефицита

Европейски Съюз предизвести, че Франция и още пет страни рискуват да нарушат разпоредбите на блока за строги финансови правила, с което се усили натиска върху президента Еманюел Макрон за пробутване на решителни промени.

Брюксел също сигнализира за високия държавен дълг на Италия, което е нов знак за угриженост от ситуацията в третата икономическа мощ в Европейски Съюз, към този момент разтърсвана от страхове за стабилността на банковия й бранш. “Основното обръщение към Франция е значимостта на коригирането на забележителния недостиг през тази годинак, сподели пред AFP Валдис Домбровскис, вицепрезидент на Еврокомисията, отговарящ за еврото.

Белгия, Италия, Австрия, Португалия и Словения са другите пет страни, подлагани на рецензия поради забележителните им дефицити, споделиха от Европейски Съюз.

Предупреждението идва в миг, когато Макрон се пробва да прокара амбициозна стратегия за промени, имаща за цел да рестартират еврозоната след гласуването на Брекзит.

Но неговите проекти са изложени на риска да бъдат блокирани, откакто диалозите за коалиция в Германия сложиха под опасност позицията на канцлера Ангела Меркел, един от най-сериозните поддръжници на Макрон.

Макрон разгласи, че ще понижи обществените разноски със съществени промени и орязване на разноските.

Френските законодатели утвърдиха първия му годишен бюджет във вторник, до момента в който президентът се противопоставяше на обвиняванията, че проектите му за финансите облагодетелстват богатите.

Домбровскис и Пиер Московиси, еврокомисарят по стопанската система, в това време бяха настроени да пишат на италианското държавно управление, давайки му период до пролетта на 2018 година Рим да сложи нещата в ред. „ В случая с Италия продължаващият висок държавен дълг е причина за угриженост “, гласи позицията на Европейски Съюз.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР