ЕС представи постигнатото предварително споразумение по оттеглянето на Великобритания. Европейската

...
ЕС представи постигнатото предварително споразумение по оттеглянето на Великобритания. Европейската
Коментари Харесай

ЕС и Лондон запазват правата на гражданите си и след брекзит

ЕС показа постигнатото авансово съглашение по отдръпването на Англия. Европейската комисия предложи Европейският съвет да утвърди съглашението. Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние показа в резюме наличието на договорката.

Предвижда се Англия да заплати отговорностите си към бюджета на Европейски Съюз, за които е гласувала в общностните институции. Очертан е временен период след отдръпването на 29 март следващата година – до 31 декември 2020 година (21 месеца).

Твърдата ирландска граница се предлага да бъде избегната с оставането на Северна Ирландия в митническия съюз на Европейски Съюз.

Гражданите на Европейски Съюз, които живеят до напускането във Англия и британците, които са се заселили на континента, резервират, до момента в който са живи, правата си, в това число на обществени надбавки и на покана до фамилиите си да живеят дружно.

Изпълнението на съглашението ще бъде под надзора на Съда на Европейски Съюз.

За бъдещите връзки се планува правенето на изказване към съглашението, в което ще се планува Англия и Европейски Съюз отсега нататък да не си постановат взаимно мита и квоти. Предвижда се опазване на тясното съдействие на службите за сигурност. / Бтв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР